Samsun'un Havza İlçesi'nde 27.'si düzenlenen 25 Mayıs Atatürk'ü Anma ve Termal Turizm Festivali kapsamında bu yıl ilk kez gerçekleştirilen "Havza Çocuk Kitapları Günleri" yoğun ilgi gördü. Havza Belediyesi Kültür Merkezi'nde düzenlenen kitap günlerinin açılışı Belediye Başkanı Murat İkiz, İlçe Milli Eğitim Müdürü Uğur Sağlam ve yazarlar tarafından gerçekleştirildi. Açılışa çok sayıda eğitimci ve öğrenci de katıldı.

3 GÜN SÜRECEK

Açılış öncesi Yazar Nihat Gökmen öğrenciler ile söyleşi yaparak kitap okumanın faydaları hakkında bilgiler verdi. Gökmen, Atatürk'ün ülkeyi gelecek nesillere emanet ettiğini belirterek, "O emaneti teslim alma zamanı geldiğinde iyi yetişmiş donanımlı insanlar olmanın lazım. Bunun içinde çok okumanız gerekli" dedi. 3 gün devam edecek etkinlik boyunca yazarlar Aziz Sivaslıoğlu, Nihat Gökmen ve İbrahim Ünsal Uçar'ın katılımları ile kitap günlerinde öğrenciler ile bir araya gelecek.

BÜYÜK İLGİ

Başkan Murat İkiz, belediye olarak çocukların zihinsel kitap sevgisini aşılamak ve okuma alışkanlığı kazanmalarına yardımcı olmak amacı ile böyle etkinlik düzenlediklerini belirterek, "Festivalimizde çocuklarımıza da yer verilim istedik. Onlar için festival kapsamında ilçemizde ilk kez kitap günlerini düzenledik. İnşallah çocuklarımızın okuma alışkanlığı kazanmasında bir nebze de olsa katkımız olur" diye konuştu. Yazarlar, öğrencilere kitaplarını tanıtıp sorularına cevap vererek öğrencilerin aldıkları kitapları imzaladı.