Samsunlu işadamları ve sivil toplum kuruluşları, Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı'nın ev sahipliğinde Yalı Kafe'de gerçekleştirilen toplantıda buluştu.

Samsun Valisi İbrahim Şahin, Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz ve Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı, toplantıda yaptıkları konuşmalarda işadamlarına seslendi.

YATIRIM YARARINIZA OLUR
Samsun Valisi İbrahim Şahin, işadamlarının bir araya gelebilmesinin son derece önemli olduğunu vurgulayarak, 'Bir araya gelebilmek, birlik içerisinde hareket edebilmek çok önemli. Bu anlamda sizleri kutluyorum. Atakum hızlı şekilde gelişen bir ilçemiz. Bu bölgede parası olan, kabiliyeti olan işadamlarının yatırımlar yapması, gelecek adına hem ilçemiz hem de kendi yararlarına olur diye düşünüyorum. Bu hızla Atakum İlçesi sadece Samsun'un değil Türkiye'nin en güzel ilçelerinden birisi olacak. Hem Atakumlular hem de Atakum'a yatırım planı içerisinde olan işadamları çok şanslı. Turizm açısından da Arapların bölgeye çekilebilmesi gerektiğini düşüyorum. Suudi Arabistan'a geçtiğimiz günlerde gerçekleştirdiğim ziyaretimde de bunu gördüm. Arap aileler zaten kalabalık. Onlar da bunu vurgulayarak 'Öyle turist gruplarına falan gerek yok, bizdeki aileler zaten başlı başına turist grubu gibi' diyerek, ülkemize, bölgemize ve şehrimize gelmek istiyorlar. O bölgedeki insanlar bizim doğamıza aşık haldeler. Turizm adı altında o insanları şehrimize getirmeliyiz. Para harcama makineleri gibiler. 10 valizle gelip 30 valizle geri dönüyorlar. O bölgenin insanlarını buraya çekmeliyiz' diye konuştu.

'ATAKUM, YENİ SAMSUN'
Atakum İlçesi'nin 'Yeni Samsun' olduğunu vurgulayan ve ilçenin hızla önemli bir cazibe merkezi haline geldiğine dikkat çeken Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, 'Bugün burada örnek teşkil eden bu toplantıyı organize eden Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı kardeşime teşekkür ediyorum. Bizler yerel yönetimler anlamında ilçelerimizde görev yapan belediye başkanlarıyla sıkı bir ilişki içerisindeyiz. Büyük bir sevgi ve kardeşlik duygusu içerisinde Samsun'a hizmet etmek için mücadele ediyoruz. Samsun Valisi İbrahim Şahin de bu birlik ve beraberliğin önemli bir parçası. Allah'a şükrediyorum ki böyle bir ortam içerisinde şehrimizi geleceğe taşıyoruz. Samsun, Türkiye'nin her gün biraz daha yaşanılabilir klasmanında sürekli yükseliyor. Atakum İlçesi de bu anlamda şehrimizin gelişen ve değişen yüzüdür. Atakum İlçesi yeni Samsun'dur. Verilen büyük emekler sonucunda Atakum İlçesi kapsamlı bir cazibe merkezi haline geliyor' şeklinde konuştu.

'TÜRKİYE'NİN GÖZBEBEĞİ OLACAĞIZ'
Atakum İlçesinde gerçekleştirilen çalışmaları ile yaşanan değişim ve gelişim sürecini anlatan Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı da şunları söyledi: '30 Mart 2014 tarihinden önce 87 kilometrekarelik bir hizmet alanı vardı. Seçimlerin ardından bu ölçü 326 kilometrekareye çıktı. Yani hizmet alanımız 4 katına çıktı. Atakum'da ilçe merkezine 45 kilometre uzaklıkta mahallemiz var. Bu büyük hizmet alanını çalışmalarımızla buluşturma noktasında hükümetimizin ve büyükşehir belediyemizin katkıları çok büyük. Atakum Belediyesi olarak sorumluluğumuzun bilincinde hareket ediyor, birbirinden önemli projelerimizi hayata geçiriyoruz. Rutin belediyecilik çalışmalarımız da aynı başarılı düzeyde devam ediyor. İlçemizin gelişimi ve değişimi noktasında işadamlarımızı ve sivil toplum kuruluşlarımızı dinamik güç olarak görüyoruz. Bu gücü daha etkin bir şekilde değerlendirmek istiyoruz. Hep beraber el ele vereceğiz ve Atakum İlçesini Türkiye'nin gözbebeği haline getireceğiz."

Toplantıya Atakum Kaymakamı Ali Bakoğlu, AK Parti İl Başkanı Muharrem Göksel, İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin, Kavak Belediye Başkanı İbrahim Sarıcaoğlu, Alaçam Belediye Başkanı Hadi Uyar, Yakakent Belediye Başkanı Hüseyin Kıyma, AK Parti İlkadım İlçe Başkanı Adnan Varol, AK Parti Atakum İlçe Başkanı Ömer Faruk Şahin, İLBANK Bölge Müdürü Osman Nuri Başaran ile sivil toplum kuruluşlarının başkanları, yöneticileri ve işadamları derneklerinin başkanları ile yöneticileri katıldı