İstanbul'da yaşayan Termeliler, aynı çatı altında bir araya gelmek için kolları sıvadı. Bu çabayı destekleyen Terme Belediye Başkanı Şenol Kul, gelenek ve göreneklerin genç nesillere aktarılması konusunda derneklerin önemli olduğunu söyledi.

İstanbul'da faaliyet gösteren Samsun dernek yöneticileri, Terme Belediye Başkanı Şenol Kul'un katıldığı yemekli programda bir araya gelerek Terme Dernekler Federasyonu'nun (TERMEDEF) kurulması yönünde çalışma başlattı. Kağıthane ilçesindeki toplantıya Terme Belediye Başkanı Şenol Kul, Samsun Dernekler Konfederasyonu (SAMKON) Genel Başkan Vekili Ethem Kurnaz, Samsun Dernekler Federasyonu(SADEF) Genel Başkanı Yıldıray Baş, Anadolu Yakası Samsun Dernekler Federasyonu (ANADOLU SADEF) Genel Başkanı Halit Katı ve İstanbul'da faaliyet gösteren Samsun dernek yöneticileri katıldı.

SESİMİZ DAHA GÜR ÇIKACAK
Terme Belediye Başkanı Şenol Kul, derneklerin önemini vurgulayarak, "Termeliler İstanbul'daki güçlerini birleştirecek. Birlikten kuvvet doğacak. Hemşeri derneklerimiz bizim için son derece önemli. Kültür mozaiği olan ülkemizde, gelenek ve göreneklerimizin genç nesillere aktarması konusunda derneklerimiz büyük rol oynuyor. Sesimizin daha gür çıkması için birlikte hareket etmeliyiz. İstanbul ilinde faaliyet gösteren derneklerimiz tüm çalışmalarını birlik içinde ortaklaşa yapmaları derneklerimizi daha da güçlü kılar. Bu toplantıyı da bu nedenle çok önemli buluyorum. Yapılan ve yapılacak olan çalışmalar için şimdiden emeği geçenlere teşekkür ediyorum" diye konuştu.

KUL'A TEŞEKKÜR
Başkan Şenol Kul'a katılımı ve destekleri nedeniyle teşekkür eden SADEF Genel Başkanı Yıldıray Baş ise, "Çalışmalarımızdan biri olan Terme Dernekler Federasyonu'nu, diğer derneklerimizin katılımı ve katkıları ile kuracağız. Verimli bir toplantı olduğuna inanıyorum. Her zaman yanımızda olan Terme Belediye Başkanımız Şenol Kul'a ve diğer katılımcı arkadaşlarıma teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.