CHP Ladik ve Kavak İlçe Teşkilatları Danışma Kurulu toplantıları yaptı. Toplantılara, CHP İl Başkanı Tufan Akcagöz, İl Sekreteri Mehmet Kundak, İl Yönetim Kurulu üyeleri Taner Padar, Alican Akdağ, Fuat Baysal ve Mustafa Güngör ile Ladik ve Kavak ilçe başkan ve yöneticileri katıldı.

HEPİMİZİN SUÇU GÜNAHI VAR
İl Başkanı Tufan Akcagöz, danışma kurulu toplantılarında 1 Kasım seçimlerinin değerlendirmesini yaptı. Akcagöz, "AKP iktidarı suçüstü yakalanmasına rağmen, bir kısım bürokratlarıyla birlikte batağa saplanmışken, teröristle aynı masaya oturmuş ve pazarlık yapmış bir halde iken, halkımız AKP iktidarına yeniden kapı aralıyorsa bunun iki sebebi olabilir. Birincisi, insanlar bir korku atmosferi içinde seçime gittiler ve oylarını kullandılar, AKP'ye oy vermeye mecbur bırakıldılar. Büyük oranda doğru olan seçenek de budur. İkincisi ise, partimizin bir seçenek, bir alternatif olarak halkın karşısına çıkarılamamış olmasıdır ki, bunda hepimizin suçu günahı vardır" diye konuştu.

AKP, GÜLEN'İN SUÇ ORTAĞI
Henüz bir seçim atmosferine girilmemiş olduğunu, ancak CHP'nin zinde kuvvetleriyle halkın arasında olup, yarın seçim olacakmış gibi çalıştıklarını ve çalışacaklarını belirten Akcagöz, şunları söyledi: "Bir gün gelecek, adil bir mahkeme kurulacak ve gerçekler bir bir açığa çıkacaktır. Tarihe baktığımızda, halk düşmanlığı yapanların yanına bunun kar kalmadığını görüyoruz. AKP için de bunun aynısı olacak. Dün, 'ne istediniz de vermedik' diyenler, bugün Fethullah Gülen cemaatini terörist ilan ediyor. Gülen örgütsel bir faaliyet içindeyse, sonuna kadar üzerine git ama senin onlarla suç ortaklığın ne olacak? Fethullah Gülen senden ne istedi, sen ona ne verdin? Bunların hepsini bilmek istiyoruz. Umarım o adil mahkeme tez zamanda kurulur ve umarım kaçmaya da fırsatınız olmaz."

ÇİL YAVRUSU GİBİ DAĞILACAKLAR
CHP İl Başkanı Tufan Akcagöz, AK Parti'nin korkunç bir karanlığın içine hapsolduğunu ileri sürerek, "Biz bu ülkenin aydınlık geleceğini, AKP'nin karanlık emellerine kurban ettirmeyeceğiz. Danışma kurullarını, parti yönetmeliğimizin gereği olarak sürgit devam ettireceğiz. İlçe örgütlerimize çok büyük görev düşüyor. Biz, bir zincirin halkalarıyız. Zincirin diğer halkaları ne kadar güçlü olursa olsun, zayıf halka hepsini götürür. Bu nedenle, çok çalışmalı ve zayıflık göstermemeliyiz. Bizim Atatürk'e, Cumhuriyet'e sözümüz var. Atatürkçülük, devrimcilik sözde kalacak kavramlar değildir. Şayet devrimcisi isek, bunu mutlaka göstermeliyiz. Akp, menfaat birlikteliği ile yoluna yürüyor. Menfaatler ortadan kalkınca nasıl çil yavrusu gibi dağılacaklarını hep birlikte göreceğiz" dedi.