Medical Park SamsunTıp Merkezi Anesteziyoloji, Reanimasyon ve Medikal Akupunktur Uzmanı Dr. Ayşegül Elbir Şahin, akupunktur tedavisi ile hastanın kendine güven duygusunun arttığını söyledi.

GEBE KALMANIZ KOLAYLAŞIR
Akupunktur hakkında bilgi veren Şahin, "Kilo vermenin doğurganlık üzerindeki etkileri çok iyi bilinmektedir. Yüzde 5-10'luk kilo kaybı bile dramatik bir şekilde yumurtlama ve gebelik şansını artırmaktadır. Akupunktur obezite tedavisindeki başarısı ile gebe kalmanızı kolaylaştırır. Bununla birlikte hamileliğe hazırlık aşamasında kilo verilmesi ve normal kiloya ulaşılması, gebelikte şeker hastalığı, yüksek tansiyon ve kalp hastalığı ile karşılaşma oranını düşürür. Akupunktur rahim kan akımını artırır, rahim içi dokusunu (endometriumu) iyileştirir. Üreme hormonlarını (GnRH, FSH, LH) düzenler, doğal yumurta gelişimini sağlar. Yumurtalıkların (Overlerin) dengeli uyarılmasıyla yumurta kalitesini artırır. Tedavi sürecinde stres, kaygı ve endişeyi azaltır. Rahim kasılmalarını azaltarak embriyonun tutunmasını sağlar. Bağışıklık sistemini dengeleyerek düşük tehlikesini azaltır. Hormonal tedavinin yan etkilerini azaltır" diye konuştu.

GÜVEN DUYGUSUNU ARTTIRIYOR
Akupunktur tedavisi ile hastanın kendine güven duygusunun arttığını vurgulayan Dr. Şahin, açıklamalarını şöyle sürdürdü: "Motivasyon eksikliğine bağlı tedaviyi bırakma oranı düşer. Bununla birlikte bazı bayanlar gebe kalmaması için hiçbir organik neden yokken gebe kalamazlar. Bu tip hastalarda akupunktur tedavisi ile sadece stres ve kaygının azaltılması bile doğal yollarla gebe kalmaya neden olabilmektedir. Akupunktur tedavisi aynı zamanda size ve bebeğinize zarar vermeden gebelik bulantılarını önleyebilmekte, doğum sonrasında ise süt üretimini artırabilmektedir. Emzirme döneminde fazla kilolarından rahatsız olan anneler süt üretiminde azalma olmadan rahat bir şekilde akupunktur tedavisi ile kilo verebilmektedirler. Akupunktur bütün bu güzel etkileri nedeniyle her dönemdeki kadın için denemeye değer bir tedavi yöntemidir."