Grand Amisos Hotel, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından Tükiye'de ilk defa Samsun'da uygulamaya konulan Mavi Yıldız Projesi ile Mavi Yıldız Güvenilir Gıda Beratı'nın sahibi oldu.

Grand Amisos Hotel Genel Müdürü Kadriye Kara, gıda sağlığı konusunda her zaman titiz davrandıklarını belirterek, "Titiz çalışmalarımızı Mavi Yıldız ile taçlandırdık" dedi

Samsun Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından turizm işletme belgesine sahip otelleri kapsayan Mavi Yıldız Projesi'ne başvuran Grand Amisos Hotel, gıda mevzuatına tam uyum sağlayan işletme kurallarına uygun görülerek Mavi Yıldız Güvenilir Gıda Beratı'nın sahibi oldu.

Proje kapsamında Grand Amisos Hotel'de düzenlenen Mavi Yıldız törenine, Samsun Valisi İbrahim Şahin, Atakum Kaymakamı Ali Bakoğlu, İlkadım Kaymakamı Turan Atlamaz, İl Jandarma Komutanı Kıd Alb Ercan Yaşin, Sahil Güvenlik Karadeniz Bölge Komutanı Albay Murat Özer, Tarım İl Müdürü Kadir Güven, İl Kültür ve Turizm Müdürü Yüksel Ünal, İl Sağlık Müdürü Dr. Yusuf Köksal, TKDK Samsun Koordinatörü Dr. Bülent Turan, Grand Amisos Hotel sahibi Mahmut Baran, Grand Amisos Hotel Genel Müdürü Kadriye Kara, Haber Medya Grubu Satış ve Pazarlama Direktörü Hülya Hacıoğlu, Haberaks TV Program Koordinatörü Sinan Sallabaş, kamu kurum ve kuruluşların yetkilileri, sivil toplum temsilcileri ve çok sayıda davetli katıldı.

VALİ ŞAHİN KUTLADI
Törende konuşma yapan Samsun Valisi İbrahim Şahin Grand Amisos Hotel'i kutladığını belirterek, "Sağlıklı beslenme ile ilgili her birimizin üzerine çok ciddi görevler düşmektedir. Bizler ilimizin yemek kültürünü yerli ve yabancı turistlere tanıtacağız. İlimizi ziyaret eden misafirler Mavi Yıldız'lı işletmeleri görünce eminim ki buralarda yemeklerini yiyeceklerdir. Ben bu konuda katkı sağlayan tüm kişi ve kurumlarımızı kutluyorum" dedi.

TÜM KRİTERLERE UYGUN HİZMET
Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Kadir Güven, Grand Amisos Hotel'in Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından kanuna bağlı yönetmeliklerde belirtilen kriterleri tam olarak yerine getirdiğini kaydederek, oteli tebrik etti.

HASSAS VE TİTİZ DAVRANDIK
Grand Amisos Hotel Genel Müdürü Kadriye Kara ise gıda sağlığına oldukça dikkat ettiklerini vurgulayarak, "Gıda güvenliği toplumsal farkındalığımız son derece az olduğu bir alan. Bizler turizm sektöründe yıllardır emek verenler elbette ki, yılların bilgi ve birikimiyle bir çok adım atmıştık. Ama bunların tescillenmiş ve bir standardizasyon üzerinden iş akışlarına dönüşmüş olması paha biçilemez. Gıda, sağlığımızı anlık etkileyebilecek bir özelliğe sahip bir alan. Bu sebeple her zaman büyük hassasiyetle adımlar attık ve son derece titiz davrandık. Ve nihayet bu titizliğimizi Mavi Yıldız'la taçlandırdık" diye konuştu.

TEŞEKKÜR EDİYORUM
Ekip olarak uzun soluklu bir yolculuğa çıktıklarını belirten Kara, açıklamalarını şöyle sürdürdü: "Öncelikle vizyoner yaklaşımıyla bizi her daim destekleyen yönetim kurulumuza, her adımını benimle aynı titizlikle atan ekibime ve Mavi Yıldız törenimizde bizi yanlız bırakmayan herkese çok teşekkür ediyorum."

MAVİ YILDIZ'IN SAHİBİ
Konuşmaları ardından Samsun Valisi İbrahim Şahin ve İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Kadir Güven, Mavi Yıldızlı Bayrak ve Güvenilir Gıda Beratı'nı Grand Amisos Hotel sahibi Mahmut Baran ve Genel Müdür Kadriye Kara'ya teslim etti.

Ayşe KUŞCU