Samsun Haber: Dünyanın en lezzetli levrek ve somonları Karadeniz'de yetiştiğini belirten AK Parti Samsun Milletvekili Hasan Basri Kurt, yapılacak çalışmalarla Samsun'u bu konuda marka şehir haline getireceklerini belirtti.

50 BİN TONA ÇIKTI

Japonya, Malezya ve Rusya'dan gelen yoğun talepler sonucunda birçok üreticinin daha modern ve ileri teknoloji kullanarak kapasitelerini artırmaya başladığını ifade eden Kurt, "Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Balıkçılık ve Su Ürünleri Genel Müdürlüğü Samsun ve Sinop'ta yeni üretim alanlarını açmış ve mevcut kapasitenin yılda 14 bin tonda 50 bin tona çıkarmıştır" dedi.

İSTİHDAM ARTACAK

"Su ürünleri avcılığında lider olan Samsun ve Sinop su ürünleri yetiştiriciliğinde de marka şehir olacak ve ciddi katma değer sağlayacaktır" diyen Milletvekili Kurt, 'Çevreye uygun ve sürdürülebilir bir yetiştiricilik olarak planlanan üretimin Samsun ve Sinop başta olmak üzere Karadeniz illeri ekonomisine büyük katkıları olacaktır. Önümüzdeki yıllar içerisinde yılda 50 bin ton kapasiteye ulaşması beklenen Samsun ve Sinop'ta bin civarında işçi istihdam edecek, 100 civarında su ürünleri mühendisi ve teknikeri, veteriner ve gıda mühendisi çalıştırılacaktır. Ayrıca tesislerin tam kapasiteye ulaştığında yıllık 200 milyon dolar ihracat beklenmektedir" diye konuştu.