Samsunsporumuz, zorlu Adana Demirspor deplasmanından 1-1'lik beraberlikle ayrıldı.

Ertuğrul Hoca, geçen hafta kazanan kadroyu bozmayarak, aynı 11 ile sahaya çıkmayı tercih etti. Rakibimiz Adana Demirspor'da ise geçen haftaya göre yalnızca Pa Dibba-Traore değişikliğini gördük.

Adana'da ilk yarı iki takımın dengeli oyunu ile başladı, sonrasında da hakimiyeti rakibe kaptırmadık. Yılport Samsunspor Ferhat Çulcuoğlu, Demirspor da Volkan Şen ile birer net gol pozisyonu yakaladı iki dakika arayla.

Takımımız 50.dakikada Nadir ve Burak'ın iyi paslaşmaları ve Guido Koçer'in müthiş şutu ile golü buldu. Ardından yine pozisyonlar yakaladık fakat değerlendiremedik. Savicevic, Nadir'in 60.dakikada çıkardığı topu, kalenin birkaç metre önünden gol yapabilse maçı güle oynaya tamamlayabilirdik. Kalan dakikalarda yapılan oyuncu değişiklikleri skoru korumaya yönelik olunca, Adana Demirspor gerek duran toplarla, gerek yan toplarla kalemize daha çok gelmeye başladı. Isınmak için bile yeterli zaman geçmeden, ceza sahası içinde topu önünde bulan Lanzafame 85.dakikada durumu 1-1'e getirdi. Nurullah, maç genelinde çok iyi bir performans göstermiş olsa da, bu golde yapabileceği bir şey yoktu.

Isıran, ön alanda baskı yapan, rakibe alan bırakmayan bir görüntü çizdiğimiz Keçiören maçının ardından istikrarı sürdürmek önemliydi.

Samsunspor için buradan alınan bir puan iyi midir, tartışılır. Evinde oynayan rakibimize üç puan aldırtmamış olmak, bana kalırsa en büyük karımız oldu. Vahim olan şu ki, Bandırma ve ADS gibi iyi kadrolara sahip olan rakiplere karşı deplasmanda öne geçmemize rağmen skoru korumayı başaramadık.

İstanbulspor karşılaşması dışında, oynadığımız hiçbir maçta oyun üstünlüğünü rakibe vermedik. Yeni oyuncuların bazılarından halen istediğimiz verimi alabilmiş değiliz. Orta alanda Savicevic, İlyas ve Ferhat üçlüsü birlikte oynama alışkanlığı kazandıkça özellikle içerideki maçlarda etkili bir orta saha performansı izleyeceğimizi düşünüyorum.

Rakiplerimizin de kendi aralarında oynayacağını göz önünde bulundurduğumuzda, önümüzdeki birkaç haftada liderliği ele geçirebiliriz. Umarım Coronavirus, sakatlık ve kart cezalarından minimal düzeyde etkilenerek, ilerleyen haftaları kayıpsız kapatırız.

Mantığım da, gönlüm de TFF 1.Lig'de bu sezon Şampiyon Samsunspor diyor.