Samsun'dan Konya'ya giden yolcu otobüsünde bir valizde 'Bomba' olduğu ihbarı üzerine sahipsiz bir valiz Kulu İlçesi yakınlarında otobüsten indirilip fünye ile patlatıldı. İçinden kıyafet ve oyuncak çıkan valizin ise Ankara'da inen bir kadın yolcu tarafından unutulduğu ortaya çıktı.

Dün saat 21.00 sıralarında, Samsun'dan Konya'ya giden yolcu otobüsündeki bir valizde 'Bomba' bulunduğu yönünde polise ihbar verildi. Bunun üzerine otobüsün Konya'nın Kulu ilçesi yakınlarında olduğu belirlenmesi üzerine Bölge Trafik Denetleme Amirliği ve Jandarma'ya haber verildi.

BÜYÜK PANİK YAŞANDI!

Polis ve jandarma, yolcu otobüsünü Bölge Trafik Denetleme Amirliği yakınında durdurdu. Otobüste yapılan aramada sahibi olmayan bir valiz bulundu.

Valiz otobüsten alınıp yolun ortasına kondu. Otobüs uzaklaştırıldı. Ardından da Ankara- Konya karayolu ulaşıma kapatıldı. Valizin imha edilmesi içinde Konya'dan bomba imha uzmanı çağrıldı. Bu sırada polis yaptığı araştırmada valizin Ankara'da inen kadın bir yolcu tarafından unutulduğunu belirledi.

Kadın yolcunun eşi T.Y., valizi teslim almak için olay yerine geldi. Ancak Cumhuriyet Savcısı'nın talimatıyla şüphe üzerine valizin fünye ile patlatılması kararı alındığı belirtildi ve valiz T.Y. teslim edilmedi. Bomba imha uzmanları tarafından fünyeyle patlatıldı. Valizin içinden kıyafet ve oyuncak çıktı. Valizin imha edilmesinin ardından yol tekrar ulaşıma açıldı. Polis, ihbarı yapan kişinin kimliğini belirlemek için çalışma başlattı.