Fenerbahçe UEFA Avrupa Ligi son 16 turu etabında Braga ile eşleşti. Avrupa'da formda bir grafik sergileyen Portekiz temsilcisi ligdeki son maçlarında da fırtına gibi esiyor.

UEFA Avrupa Ligi'nde Marsilya, Liberec ve Gröningen takımların bulunduğu gruptan 13 puanla lider olarak çıkan Braga, ligde lider Sporting Lizbon'un 15 puan gerisinde 5. sırada bulunuyor.

Tehlikeli bir hücum hattına sahip olan sarı-lacivertlilerde Rafa Silva takımın en yetenekli ismi olarak ön plana çıkıyor. Takımın sol açık kanadında oynayan Portekizli oyuncu bu sezon çıktığı 22 maçta 5 kez fileleri sarstı. Takımda ayrıca Nikola Stojiljkovic, Ahmed Hassan ve Pedro Santos gibi etkili isimler bulunuyor.

BEŞİKTAŞ ELEMİŞTİ

UEFA Avrupa Ligi 2011-12 sezonunda Beşiktaş, Portekiz temsilcisi Braga'yı elemeyi başarmıştı. UEFA Avrupa Ligi son 32 tur mücadelesinde siyah-beyazlılar Portekizliler'i ilk maçta deplasmanda Sivok ve Simao'nun goleriyle 2-0 yendi. Evindeki maçta 1-0 yenilen Beşiktaş son 16'ya adını yazdırmıştı.

FENERBAHÇE YABANCI DEĞİL

Fenerbahçe Portekizli isimlerin çokluğu sarı-lacivertli takımn işini kolaylaştırıyor. Sarı-lacivertlilerde teknik direktör Vitor Pereira, Raul Meireles, Bruno Alves gibi isimler Portekiz futbolunu ve Braga'yı çok yakından tanıyorlar.