Kars'ın Kağızman İlçesi Jandarma Komutanlığı'nda görev yapan evli ve iki kız çocuk babası jndarma uzman çavuş Aytaç Altuntaş nöbet sırasında kalp krizi geçirdi. Mesai arkadaşları tarafından hastaneye kaldırılan Altuntaş yapılan tüm müdahaleye rağmen kurtarılamayarak şehit oldu.

Şehidin cenazesi dün THY'na ait tarifeli uçakla İstanbul aktarmalı olarak memleketi Samsun'a getirildi. Samsun Çarşamba Havalimanı'ndan alınan şehit cenazesi İlkadım İlçesi Adalet Mahallesi'ndeki baba evine getirildi. Şehit Aytaç Altuntaş cenazesi evin önünde helallik alındı. Helallik sırasında eşi Nurgül Altuntaş baygınlık geçirdi. Şehidin 8 yaşındaki kızı Cemre "Baba gitme" diye gözyaşı dökerken, diğer kızı 14 yaşındaki Işıl ise "Ne olur babam gitmemiş olsun" diye ağladı.

Şehidin annesi Arife ve kardeşi Aytaç Altuntaş ise ayakta durmakta zorluk çekti. Hellallik alınmasının ardından da şehidin kızları, eşi ve annesi tabuta sarılarak gözyaşlarına boğuldu. Evin önünde hellallik alınmasının ardından cenaze İlkadım İlçesi Adalet Mahallesi'ndeki Adalet Cami'ne getirildi. Öğle namazının ardından kılınan cenaze namazının sonra Aytunç Altuntaş'ın cenazesi vasiyeti üzerine emekli polis memuru olan babası Hamza Altuntaş'ın Kıranköy Mezarlığı'ndaki kabrinin yanında toprağa verildi.

Cenaze törenine Samsun Garnizon Komutanı Tuğgeneral Mehmet Şükrü Eken, İl Emniyet Müdürü Vedat Yavuz, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Ercan Yaşin, yakınları ve çok sayıda vatandaş katıldı.