Lazio'nun evinde Galatasaray'ı 3-1 yenerek UEFA Avrupa Ligi'nden elenmesin ardından İtalyan spor basını karşılaşmayı şu şekilde değerlendirdi:

LA GAZETTA DELLO SPORT: 'MÜKEMMEL LAZIO'
La Gazzetta dello Sport gazetesi ilk sayfasında İtalyan takımlarından sadece Lazio'nun bir üst tura geçtiğini belirterek, 'Son 16'da yalnızca güzel bir Lazio var' başlığını attı. Gazete Lazio - ­Galatasaray maçına ayırdığı sayfasında 'Mükemmel Lazio' başlığını kullanırken maç karnesinde Galatasaray'ın en iyi oyuncusu olarak Selçuk İnan'ı seçti. Selçuk İnan'ın Galatasaray'ın maçtan düştüğü anlarda pes etmeyen tek oyuncusu olduğu ifade edilirken, Sneijder'in uzaktan şutlarla zaman zaman kaleci Marchetti'yi zorladığı, Hollandalı oyuncunun zaman zaman iyi, zaman zaman kötü oynadığı ancak genel olarak tehlikeli olduğu ifade edildi. La Gazzetta dello Sport Galatasaraylı taraftarların maç öncesi stada giderken yaktıkları meşalelere ve bir gün evvel yaşanan bıçaklanma ve tutuklanma olaylarına da ayrıca yer verdi.

'CORRIERA DELLO SPORT: 'GALATASARAY TEPETAKLAK'
Corriere dello Sport gazetesi ise ilk sayfasında 'Sadece Lazio' başlığını atarken 'Galatasaray tepetaklak' ifadesini kullandı. Galatasaray'ın rövanş karşılaşmasına aşağı yukarı ilk maçtaki taktikle çıktığını belirten gazete, bu seçimi cesaretsiz olarak nitelendirirken maça tek forvet olarak başlayan Podolski'nin, Bisevac ile Mauricio arasında kaybolduğunu, Umut Bulut'un eksikliğinin hissedildiğini yazdı.