Samsun'da Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şube Müdürlüğü'nün yaptığı çete operasyonu kapsamında gözaltına alınan 24 kişiden 15'i bugün tutuklanmaları talebiyle adliyeye sevk edildi. 9 şüpheli ise Emniyet Müdürlüğü'ndeki sorgularının ardından savcılık talimatıyla serbest bırakıldı.

Samsun Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şube Müdürlüğü ekipleri geçen Çarşamba günü Samsun, İstanbul ve Ankara'da 200 polisin katıldığı operasyonu gerçekleştirdi.

İddiaya göre 4 ay süren takibin ardından polis 22 işyeri ile 6 evde yaptığı aramada 3 ruhsatsız tabanca, 83 çeşitli çapta tabanca mermisi, 2 ruhsatsız pompalı tüfek, 50 fişek, 1 gram esrar, 2 kurusıkı tabanca, çok sayıda çek ve senet ve 8 ecstacy hapla birlikte 24 kişiyi gözaltına alıp Emniyet Müdürlüğüne getirildi. Burada savcılık tarafından işlemleri tamamlanan 9 kişi serbest bırakıldı.

Öte yandan cumhuriyet savcısı tarafından Emniyet Müdürlüğü'nde ifadeleri tamamlanan H. K., F. K., H. K., A. K., U. K., A. M., U. Y., F. T., İ. K., G. K., F. Ö., M. H., T. A., L. B. ve R. P. yasa dışı suç örgütü kurmak, örgüt yönetmek, örgüt üyesi olmak, örgüt kapsamında örgüte yardımcı olmak, nitelikli yağma, ihaleye fesat karıştırma, başkasının adına tahsilat yapmak, nitelikli dolandırıcılık, tehdit, hakaret ve resmi belgede sahtecilik suçlarından bugün tutuklanmaları talebiyle adliyeye sevk edildi.