Canik Gölalan İmam-Hatip Ortaokulu öğrencileri tarafından "TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı Projesi" kapsamında düzenlenen 'Bilim Fuarı' törenle açıldı. Gençleri bilime ve araştırmaya yönlendirmek amacıyla Milli Eğitim Bakanlığı ile Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırmalar Kurumu (TÜBİTAK) arasında imzalanan protokol kapsamında gerçekleştirilen ve açılışına Canik Belediye Başkanı Osman Genç, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Uzunlar, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Bakiye Can Usta,Okul Müdürü Recep Uzun, öğretmenler, veliler ile öğrencilerin katıldığı Bilim Fuarı'nda görücüye çıkan birbirinden ilginç projeler beğeni topladı.

DAHA İYİ BİR GELECEK İÇİN

Serginin açılışında konuşan Canik Belediye Başkanı Osman Genç, "Öğrencilerimizin projeler geliştirmesi bizleri gerçekten geleceğimiz adına heyecanlandırıyor. Bu aynı zamanda Canik'te eğitim alanında aldığımız mesafeyi de ortaya koyuyor. Daha iyi bir gelecek için yaptığımız yatırımlarla ilçemizi eğitim merkezi haline getirdik. İlçemizde okullarımıza yaptığımız fiziki ve teknolojik yatırımlarla eğitim yuvalarımızın sayısını ve kalitesini artırdık. Şimdi bunun meyvelerini almak bizim için onur verici. Her zaman önceliğimiz olan eğitime yatırım yapmakla doğru bir iş yaptığımızı bir kez daha gördük" dedi.

GENÇLER İÇİN ÖZEL BİRİM

Yeni bin yılın başında bilgi çağında inovasyonun önemine işaret eden Başkan Genç, "Bilginin iktidar olduğu bir dönemi yaşıyoruz. Gençlerimiz bunun farkında olmalıdır. Bilgiye ulaşmanın tek bir yolu var, o da hayaldir. Hayaliniz yoksa yeni buluşlar, yeni projeler üretemezsiniz. Hayali olmayan bir gençliğin geleceği de yoktur. Hayalin bilgiye, bilginin makinaya dönüştüğü üçüncü bin yılın başında bizlerin, ülkemizin ve milletimizin mutlak şekilde bilginin iktidar olduğu 4. sanayi devrimini gerçekleştirmesi gerekmektedir. Canik Belediyesi olarak kurduğumuz Proje Geliştirme Birimi ile gençlerimizin projelerini ve bilimi destekliyoruz. Araştırma yapan, buluş gerçekleştiren mucit, bilimsel çalışmaları seven gençlerimize kapımız her zaman açık" diye konuştu.

EĞİTİME BÜYÜK YATIRIM

Bilim ve teknolojide ilerlemenin yolunun çocukların bu tip çalışmalar içerisinde olmasıyla gerçekleşebileceğine işaret eden İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Uzunlar da, "Samsun'u eğitim anlamında özlenen noktalara taşımak için çalışıyoruz. Canik Belediye Başkanımız sayın Osman Genç, eğitime büyük önem veriyor. İlçemizdeki tüm okullarımızın çevre düzenlemesinden sıva ve boyasına, konferans salonundan kütüphanesine kadar tüm eksikliklerini giderdi. Bu manada Eğitime büyük yatırımlar yapan ve eğitimi destekleyen sayın Başkanımıza teşekkür ediyorum.