Samsun Haber: Samsun E Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'nda nefes kesen bir Acil Durum Tatbikatı düzenlendi. Tatbikatın ziyaret saatinde gerçekleştiriliyor oluşu sebebiyle bazı mahkum yakınları bir saldırı olduğunu sanarak gözyaşlarına boğuldu.

Çok sayıda polis, sağlık ekipleri, itfaiye, YEDAŞ ve doğalgaz acil müdahale ekiplerinin katılımıyla gerçekleştirilen tatbikatı, Samsun Emniyet Müdürü Vedat Yavuz da takip etti.

SENARYO İCABI BIÇAKLI KAVGA

Tatbikatın gerçekci olması adına, ilk olarak polis telsizlerinden 'Cezaevi önünde bıçaklı kavga' anonsu geçildi. Ardından olay yerinde çok sayıda polis ekipleri sevk edilirken vatandaş yoğun güvenlik önlemi sebebiyle telaşa kapıldı.

ÖZEL HAREKAT NEFES KESTİ

Bir polis amirinin telsizden olay yerine Özel Harekat Polisi ve Çevik Kuvvet istemesi üzerine nefes kesen güvenlik hattı oluşturulurken, olay yerine gelen ekipler kontollü şekilde cezaevine giriş yaptı. Bu sırada uzaktan tatbikatı izleyen mahkum yakınları şaşkınlık içinde kaldı.

TATBİKAT DENSEDE İNANMAK İSTEMEDİ

Cezaevinde mahkum annesi olduğu öğrenilen bir kadın gözyaşları içinde ara ara kapısı açılan cezaevinin içine bakarak feryat etmesi üzerine, uygulamanın bir tatbikat olduğu söylendi. Buna rağmen korku içinde haber bekleyen anneyi, Emniyet Müdürü Vedat Yavuz'un tatbikat sonrası yaptığı açıklama rahatlatabildi.

SAMSUN EMNİYETİ HER AN HAZIR

Tatbikat sonrası cezaevi çıkışında bulunan basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Yavuz, "Olayı öğrendiğimizde cezaevi içerisinde İl Emniyet Müdürlüğü ekibi olarak gerekli tedbirleri aldık. Tatbikat olduğu anlaşıldıktan sonra da zaten ekiplerimizle birlikte normale döndük. Onun dışında herhangi bir olumsuzluk yok. Cezaevi içerisinde bir sıkıntı yaşanmamıştır. Olaylar tamamıyla tatbikattan ibarettir" dedi.

Nefes kesen tatbikatta bütün ekipler görevini başarıyla yerine getirirken, ziyaret için kapıda bekleyen mahkum yakınlarının içeri girişe sağlanıldı.

Tayfur KARA