Yeni birimlerin hizmete açılışı öncesinde hastanenin ay-yıldızlı fuaye alanında basın açıklaması yapıldı. Başhekim Doç. Dr. Fatih Özkan, değişiklikler hakkında toplantıya katılanları bilgilendirdi.
Toplantıda sağlık çalışanlarına yönelik yapılan şiddet olaylarına değinen Samsun Valisi İbrahim Şahin, 'Zaman zaman sağlık çalışanlarına yönelik saldırıları duyuyoruz. Samsun'da da böyle olaylar yaşandı. Sağlık çalışanlarının rahat, sağlıklı, huzurlu bir şekilde hizmetlerini vermelerini temenni ediyorum. Hastanelere, hastanın dışında girenin-çıkanın kontrol edilmesi için özel güvenlik görevlileri arkadaşlarımızın özen göstermesi gerekiyor. Diğer türlü bir takım olumsuzluklar olduğunda bunu istismar edenler oluyor. Bazen farklı bir şekilde tepki gösterenler oluyor. Bu tarz olumsuzlukları yaşamak istemiyoruz. Bir insanın yetişmesi kolay değil. Bir doktorun, uzmanın, profesörün ne kadar çok emek vererek, dirsek çürüterek, alın teri dökerek bir yerlere geldiğini bilirsek, bir serserinin 2 bıçak darbesiyle ya da 1 kurşunla hayatına son vermesini kabullenmemiz mümkün değil. Herkesin bu konuda itina göstermesini ısrarla rica ediyorum. Yeni düzenlemelerin ve yeni hizmete giren birimlerin hayırlı olmasını diliyorum' dedi.

Samsun Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Prof. Dr. Sırrı Kılıç ise hastanenin yeni birimler ve düzenlemeler ile daha kaliteli sağlık hizmeti vereceğini söyledi.

Düzenlemeler ve yenilikler hakkında bilgiler veren Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Fatih Özkan, 'Ayda 84 bin ayaktan hastayı karşıladığımız hastanemizde hasta ve hasta yakınları için daha konforlu ve koltuk sayısı daha fazla alanlar yaptık. Ameliyathane bekleme alanımız daha öncesinde ameliyathaneden uzak bir alanda bulunmaktaydı. Ama şimdiki yeriyle hem daha konforlu hem de bekleme alanı ile ameliyathane arasında ki şeffaf cam sayesinde hastaların giriş çıkış anına kadar hem şeffaf camdan hem televizyondan hasta yakınları tarafından takip edilebilmektedir. Göz poliklinik alanlarında 2 kişi yan yana bile duramıyordu. Öncelikle burayı rahatlatmak için aradaki duvarı kaldırdık sonrasında daha hizmet verebilmek için daha iyi bir alana taşıdık. İnsanlar hastanemize geldiklerinde ilk karşılaştıkları alan ana giriş alanımız. Bu sebeple bizde hastalarımızı karşılayan hem hizmet anlamında hem görsellik anlamında düzenlemeler yaparak onları geldiklerinde karşılayan sıcak bir ortam yaptık. Ayrıca giriş alanımızda soğuk havalarda havanın içeri girmesini önlemek için kapımızı değişip döner kapı yaptık. Ama bu işlemi yaparken hastane hizmeti verdiğimiz için tekerlekli sandalye ve sedyeleri hastalarımızın geçişleri için döner kapımızın yanlarında geçişi sağlayan kapılar da yaptık. Tüm bunların haricinde günübirlik ameliyathane, cerrahi yoğun bakım, nöroloji yoğun bakım ve fuaye alanı gibi yeni üniteleri de hizmete geçirdik' diye konuştu.
Konuşmaların ardından hastanede yapılan düzenlemeler gezilerek incelendi.

Açılışa ayrıca Samsun Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Turan Çakır, İl Sağlık Müdürü Dr. Yusuf Güney, Halk Sağlığı İl Müdürü Dr. Mustafa Kasapoğlu, Gazi Hastanesi Başhekimi Opr. Dr. Mahmut Ulubay, Samsun Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi Başhekimi Uzm. Dr. Alaiddin Domaç ve davetliler katıldı.