Ramazan ayının, birlik ve beraberlikleri güçlendiren bir maneviyatı içinde barındırdığını söyleyen Başkan İshak Taşçı, 'Manevi yönden güçlendiğimiz, aynı sofralarda oruçlarımızı açtığımız mübarek Ramazan ayının, güzellikler içerisinde geçmesini diliyorum. Küskünlüklerin, kırgınlıkların yer bulamayacağı Ramazan ayının, birlik ve beraberlikleri güçlendiren bir özelliği var. Bu anlamda Ramazan ayını, Atakum ilçesinde yaşayan vatandaşlarımızla birlikte, tüm güzellikleriyle birlikte yaşamak istiyoruz. Tüm vatandaşlarımızın mübarek Ramazan aylarını kutluyor, hayırlara vesile olması için dua ediyorum' diye konuştu.

Ramazan ayı için bir Ramazan Sokağı hazırlandığını ve bu sokakta iftar ile sahur vakitleri arasında birbirinden güzel programların gerçekleşeceğini söyleyen İshak Taşçı, 'Türk-İş mevkiinde bulunan Emek Park'ın hemen yanında bir Ramazan Sokağı kurduk. İftar ve sahur vakitleri arasında vatandaşlarımız burada hem aileleriyle birlikte keyifli zaman geçirecek hem de unutulmaya yüz tutmuş değerlerimizi yaşayacak. Çeşitli sahne etkinlikleri, çocuk oyunları, satış alanları ve unutulmaya yüz tutmuş değerlerin yaşatılması noktasında önemli bir yaşam alanını, Ramazan ayına özel şekilde ilçemize kazandırdık' şeklinde konuştu.

Atakum ilçesinde geleneksel hale getirdikleri iftar buluşmalarını, tüm mahalleleri kapsayacak şekilde gerçekleştireceklerini kaydeden Başkan Taşçı şunları söyledi: 'Geçtiğimiz senelerde on binlerce vatandaşımızın katılımıyla gerçekleştirdiğimiz iftar buluşmalarına, bu Ramazan ayında da devam ediyoruz. Tüm mahallelerimizi kapsayacak şekilde gerçekleştireceğimiz iftar buluşmalarında, vatandaşlarımızla aynı iftar sofralarında buluşacağız, aynı lokmalarla oruçlarımızı açacağız. Ramazan ayının güzellikleri, yine Atakum ilçesinde yaşayacağız. Tüm vatandaşlarımızı, iftar ve sahur vakitleri arasında Ramazan Sokağımıza, mahallelerimizde gerçekleştireceğimiz iftar buluşmalarına davet ediyoruz.'