Samsun Agape Kilisesi Pastörü Orhan Pıçaklar, kiliseye yapılan tekmeli saldırıya tepki gösterdi.

Pıçaklar, "Bunlar müslüman olamaz, Müslümanlar bu olayları görse, eminim ki biz müdahale etmeden, onlar müdahale ederdi'' ded

Samsun'un Atakum İlçesi Güzelyalı Mahallesi'nde bulunan Agape Kilisesi'ne kimliği belirsiz 4 kişi saldırıda bulundu. Önceki gece saat 23.35 sularında kilisenin giriş kapısına gelen 4 kişi, önce zile basıp daha sonra kapıya tekme atmaya başladı. Saldırganlardan birisi, görüntülendiklerini fark edince güvenlik kamerasının yönünü değişerek etkisiz hale getirdi.

BASKI DÖNEMİ YAŞIYORUZ
Olaya tepki gösteren Agape Kilisesi Pastörü Orhan Pıçaklar, saldırıların müslümanlıkla alası olmadığını ifade etti. Son 1 yıldır kiliseye olan saldırıların arttığını ve baskı dönemi yaşadıklarını kaydeden Pıçaklar, ''Gece kiliseye saldıranların sarhoş olduğunu düşünüyorum. Çünkü bir genç yere düşüyor. Kilisede herhangi bir zarar yok ama ya kapıyı içerideki çocuklardan birisi açsaydı, çocuklara ne yaparlardı düşünmek bile istemiyorum. Geçen hafta 50'li yaşarda bir hanımefendi, üzerinde İncil olan kitap standımızı devirip kapımızı tekmeledi. Yine 6 ay önce sopalarla saldırıldı. Ancak biliyoruz ki bu saldırıların müslümanlıkla alakası yok. Müslüman olsa, öyle kendisini kaybedecek kadar sarhoş olmaz. Müslüman olsa Allah'ın kelamı olan İncil'i yere atmaz. Müslümanlar bu olayları görse eminim ki biz müdahale etmeden, onlar müdahale eder. Özellikle son olayda, ben evimden çıkıp kiliseye gitmeden 5 polis ekibi çoktan olay yerine gelip görüntüleri incelemeye başlamış. Allah onlardan razı olsun, onlar olmasa bizi burada durdurmazlar'' diye konuştu.

DÜŞMAN KAZANMAKTAN KORKUYORUZ


14 yıldır dava edilen tüm saldırganları mahkemede affettiklerini ifade eden Pıçaklar, ''Bizim inancımıza göre birisi özür dilerse onu affetmek zorundayız. Yine aynı şeyler olacak. Biz devletimizi meşgul etmemek için bu seferlik şikayetçi değiliz. Ancak ibadethane ve mala zarar verme söz konusu olduğu için kamu davası açılacak. Mahkemeye çıktığımız zaman düşman kazanmaktan korkuyoruz. Onun için de olayların üzerine gidemiyoruz. Çünkü korkuyoruz. Biz her zaman herkesle iyi ilişkiler kurmaya çalıştık. Bu olaylar neden oluyor anlayamıyoruz'' dedi.

Zerrin SOMUNCU