Samsun'da resmi ve özel kurumlarda çalışan taşeron işçiler, AK Parti İl Gençlik Kolları tarafından 'Asgari Ücret – Azami Kardeşlik' toplantısında bir araya geldi.

Atakum Yalı Kafe'de gerçekleştirilen toplantıya Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı, AK Parti İl Başkanı Muharrem Göksel, AK Parti İl Gençlik Kolları Başkanı Caner Göktepe, AK Parti İlkadım İlçe Gençlik Kolları Başkanı Oktay Avcılar, AK Parti Atakum İlçe Gençlik Kolları Başkanı Hamza Macit, Canik İlçe Gençlik Kolları Başkanı Serkan Asma, Hak-İş Sendikası Samsun İl Başkanı Ziya Uzun, Öz-Büro İş Sendikası Samsun İl Başkanı Üzeyir Kodan, Öz-Güvensen Sendikası Samsun İl Başkanı Onur Şahin ile Hizmet-İş Sendikası Gençlik Komitesi Başkanı Sadık Çelik'in yanı sıra Samsun'daki resmi ve özel kurumlarda görev yapan 600'den fazla taşeron işçi katıldı.

DEDİKODULARI DİKKATE ALMAYIN

AK Parti iktidarının, seçim döneminde yayınlanan beyannamedeki sözlerinin yüzde 80'ini gerçekleştirdiğini, Mart ayı sonuna kadar da bu oranın yüzde 100'e ulaşacağını söyleyen AK Parti İl Başkanı Muharrem Göksel, 'Hükümetimizin eylem planında yer alan konuların yüzde 80'i gerçekleşti. Mart ayı sonuna kadar yüzde 100'ü gerçekleşecek. Verdiği sözleri tutan, sözünü senet olarak gören bir iktidara sahibiz. Asgari ücrete 1300 TL ücret sözü de yerine geldi ve bu ay maaşlara yansıdı. İstihdamın artmasına önem veren, yatırımların bu yönde artması için sürekli bir çalışma halinde olan AK Parti iktidarının hedefi ülkemizdeki işsizliği minimum hale getirmektir. İşsizlik oranları ilk defa yüzde 10'lardan aşağıya düştü. İstihdam alanları daha da artacak ve yüzde 5'lere düşecek. Amerika Birleşik Devletleri'nde göçmenlerin çok olmasından da dolayı işsizlik oranları yüzde 10'un üzerinde. Dünyada yaşanan istihdam sorunu ülkemizde de yaşanıyor ama AK Parti iktidarıyla bu sorunun da üstesinden gelinecek. Taşeron işçilerimizin de beklentilerinin farkındayız. Taşeron işçilerle ilgili ortalıkta yalan yanlış bilgiler dolaşıyor. Biz de bunları duyuyoruz. Falan işte çalışan kadro alacakmış, falan işte çalışan alamayacakmış gibi sözleri duyuyoruz. Sizlerden tek bir isteğim var. Bu dedikoduları dikkate almayın. AK Parti iktidarının ve Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun yapacağı açıklamaları bekleyin' diye konuştu.

İŞÇİ SAYIMIZIN FAZLA OLMASINDAN MUTLUYUM

Toplantıya katılan taşeron işçileri, 'Emekçi kardeşlerim' diye selamlayan Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı, 'İşçinin, emekçinin kıymetini bilen bir iktidara ve bu iktidarın yerel yöneticilerine sahip olduğunuzu bilmenizi isterim. Atakum Belediyesi olarak kurumumuzun bünyesinde 780 çalışanı ile hizmet veriyoruz. Bu 780 çalışanımızın 500'ü hizmet satın alımı şeklinde taşeron şeklinde çalışıyor. Sayımızın çokluğuyla övünüyoruz. İlçe bazında nüfus odaklı bir hesap yapıldığında en çok çalışanı olan belediyeyiz. Hayata geçireceğimiz projeler ve bu projelerin istihdama katkı noktasındaki etkisiyle sayımızı binli rakamlara çıkartacağız. Biz göreve geldiğimizde Atakum İmar İnşaat Şirketi'nde 8 personel vardı. Atakum İmar İnşaatta şu anda 10 Milyon liralık cirosu ile kara geçti. Personel sayısı da 108'e ulaştı. Atakum İlçesi hızlı bir şekilde büyüdükçe çalışan sayımızın da artması normal. İşçi sayısının fazla olmasından yakınmıyorum aksine mutlu oluyorum. Ne kadar çok işçi, o kadar çok istihdam. Ne kadar çok istihdam, o kadar hızlı hizmettir. Bugün Atakum Belediyesi, belediyecilik anlamında gerçekleştirilen hizmetleriyle örnek oluyorsa bu işçi kardeşlerimin yoğun mesaisi ve özverili çalışmaları sonucundadır. İktidarımızın taşeron işçilere yönelik sözleri de teker teker gerçekleşmeye başladı. İşçilerin hak ettikleri imkanlara ve sosyal haklara sahip olmaları noktasında üzerine düşeni fazlasıyla yapan AK Parti iktidarına, başta belediyemizdeki işçiler olmak üzere tüm emekçi kardeşlerim adına teşekkür ediyoruz' dedi.

İŞTE DEVLET BURADA

AK Parti'nin geride bıraktığımız genel seçimler öncesinde vaatleri arasında yer alan 'Asgari Ücret 1300 TL Olacak' sözünü yerine getirmesinin ardından taşeron işçilerin ilk zamlı ücretlerine aldıklarını söyleyen AK Parti İl Gençlik Kolları Başkanı Caner Göktepe, 'Türk siyasetinde verilen sözlerin tutulmasını AK Parti iktidarıyla birlikte yaşıyoruz. Hükümetimizin seçim beyannamesinde yer alan her konu gerçekleştiriliyor. Bunlardan bir tanesi de asgari ücretin 1300 TL olacağıydı. AK Parti iktidarı her sözünün arkasında durduğu gibi bu sözünü de gerçekleştirerek kendisine güvenenleri, inananları mahcup etmedi. Eskiden, AK Parti iktidarından önce dillerde hep aynı söz olurdu. Herkes tepkisini 'Nerede bu devlet' diye başlayan sözlerle yaşadığı sorunları dile getirirdi. AK Parti iktidarıyla birlikte devlet ve millet kucaklaşması en yoğun şekliyle yaşandı. 'Nerede bu devlet' yakarışlarının son bulduğu, 'Devlet burada ve halkının sorunlarıyla mücadele ediyor' düşüncesinin hakim olduğu ülkemizde, iktidarımız verdiği her sözün arkasında aslanlar gibi duruyor. Asgari ücretle ilgili beyannamede yer alan 1300 TL sözü de tutuldu. Bu sözün tutulmasının ardından ilk zamlı ücretlerini alan taşeron işçileri kutlamak için bu organizasyonu düzenledik. İktidarımızın seçim beyannamesinde yer alan tüm sözlerin bir bir yerine geleceğinden kimsenin şüphesi olmasın' dedi.

Konuşmaların ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a ve Başbakan Ahmet Davutoğlu'na ulaştırılmak üzere hatıra fotoğrafı çekinen taşeron işçiler, İl Başkanı Göksel ile uzun süre işyerlerindeki çalışma koşullarını konuştu.