Bismil İlçe Belediye Başkanı Turgay Gülenç, Ramazan ayının ilk gününde Altıok Mahallesi'nde oturan şehit ailesinin evine iftar konuğu oldu. Herkesi şaşırtan Başkan Gülenç, beraberindeki İlçe Emniyet Müdürü ve Meclis Üyesi Mahmut Vural ile Bozan ailesinin iftar sofrasına oturdu. Aile bireyleri ve çocuklar ile sohbet ederek iftar saati bekleyen Başkan Gülenç, ezanın okunmasıyla birlikte sofradakilerle beraber iftarını açtı.

'Çat kapı ziyaretlerle, bağlarımızı güçlendiriyoruz'
Başkan Gülenç, Ramazan ayı boyunca iftar saatinde ilçemizde farklı mahallelerde yalnız, hasta ve mağdur aileleri çat kapı ziyaret edeceklerini söyledi. Konuk oldukları ev sakinleriyle iftar sofrasına oturarak birlik ve beraberlik bağlarını güçlendirdiklerini vurgulayan Gülenç, 'Ramazan ayı boyunca ailelerimize çat kapı ziyaretler yapacağız. Bugün ilk ziyaretimizi Şehit ailesi olan Bozan ailesinin evine iftara geldik. Ailenin çocukları ve torunlarıyla tanışma fırsatımız oldu. Bunu niye yapıyoruz Ramazan çünkü beraberinde güzel duyguları canlandırıyor. Biz bir sürpriz yapalım ve gittiğimiz yerlere, birlikte soframızı paylaşalım istiyoruz. Dertleşelim, sohbet edelim, birbirimizle olan kardeşliğimizi güçlendirelim diye bugün bu aileye ziyarete geldik' dedi.
Başkan Gülenç ve ekibini iftar sofrasında konuk eden 80 yaşındaki Şefik Bozan ise büyük şaşkınlık yaşadığını belirterek, 'Çok şaşırdım ve çok mutluyum. Soframıza misafir olduğu için başkanımıza çok teşekkür ediyorum' diye konuştu.