Ünye Belediyesi Ramazan ayı boyunca her gün bin 100 kişilik iftar menüsü hazırlıyor. Bu iftar menüsünün 600'ü Ramazan sofrasında sunulurken, 500 adet iftar menüsü ise yine ihtiyaç sahibi vatandaşların evlerine gönderiliyor. Hazırlanan mutfakta tüm malzemeler krom çelik olarak tercih edilirken, mutfak çalışanları da kurallara uygun olarak bone, galoş ve eldiven kullanıyor. Her gün 3 çeşit yemeğin çıkarıldığı mutfak, aynı zamanda günlük 5 bin kişilik yemek üretme kapasitesine de sahip bulunuyor.
Ünye Belediyesinin hazırlamış olduğu modern mutfakta çıkarılan yemekler Ramazan'ın ilk iftarında vatandaşlara sunuldu. Ünye Belediyesi Ramazan sofrasında ilk iftarda yaklaşık 700 kişi iftarını açtı. Genci yaşlısı herkes ilk iftarda birlikte oruçlarını açmanın huzurunu yaşarken, iftar sofrasında çok sayıda öğrencinin de olması dikkat çekti.
Ünye Belediyesi Sosyal Yardım Uzmanı Yaşar Kocatoros, bölgenin en modern mutfağını hazırlamanın gururunu yaşadıklarını ve bu mutfağın sadece Ramazan ayında değil, yıl boyu hizmet vereceğini söyledi. Çalışanların hijyen kurallarına uygun şekilde faaliyet yürüttüklerini belirten Kocatoros, Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar'a bu konuda gösterdiği duyarlılıktan dolayı teşekkür etti.

Ünye Belediyesinden Ramazan sofrası