Milli Savunma Bakanı Fikri Işık şehit ve gazi ailelerinin davet edildiği iftar yemeğine katıldı. Başiskele'de düzenlenen iftar yemeği, Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, Gölcük Donanma Komutanı Oramiral Veysel Kösele, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, milletvekilleri, ilçe belediye başkanları, siyasi partilerin il başkanları ile şehit ve gazi ailelerinin katılımlarıyla gerçekleşti.
İftar yemeğinde konuşan Milli Savunma Bakanı Fikri Işık verilen mücadeleyi devam ettireceklerinin vurgusunu yaparak, 'Hiçbir şehidimizin kanı yerde kalmayacak. Hiçbir hain de bu ülkede emeline ulaşamayacak. Bunun için gece gündüz mücadele veriyoruz. Bu mücadeleyi ta ki Türkiye Cumhuriyeti'ne yönelik hiç kimse yan gözle bakamaz hale gelene kadar sürdüreceğiz' dedi.
Şehadet makamının önemine değinen Bakan Işık, 'Şehit ailelerimiz bize şehitlerimizin en önemli emanetidir. Şahadet makamı bizim için peygamberlikten sonraki en yüksek makamdır. Biz de şehit olmak ölümlerin en güzeli ve en hayırlısıdır. Bu açıdan da şehitlerimizin, şehadet sebebi de ülkemizin varlık sebebidir. Şehitlerimiz bu topraklarda milletimiz hür ve bağımsız yaşasın, milletimiz kendi değerleriyle yaşayabilsin diye canlarını feda ettiler. Onlara layık olmanın en önemli ve öncelikli yolu şehadet değerlerine sıkı sıkıya bağlı kalmaktır' şeklinde düşüncelerini ifade etti.
Bakan Işık 35 yıldır süren terörle mücadelenin en yoğun olduğu bir dönemde bulunulduğunun vurgusunu yaparak, 'Bir taraftan şehitlerimizin kanını yerde bırakmıyoruz. 35 yıldır terörle mücadele tarihinde en yoğun mücadelenin olduğu dönemdeyiz. Şehit veriyoruz. Her bir şehit haberi yüreğimizi dağlıyor. Şunu da çok iyi biliyoruz ki şehitlerimizin hiçbirinin kanı yerde kalmıyor ve kalmayacak. 23 Temmuz 2015'te hain terör örgütünün Ceylanpınar'da iki polisimizi yatağında şehit etmesinin ardından başlayan operasyonlarda bugüne kadar 10 bin 564 terörist etkisiz hale getirildi. Şundan emin olunuz ki, hiçbir şehidimizin kanı yerde kalmayacak. Hiçbir hain de bu ülkede emeline ulaşamayacak. Bunun için gece gündüz mücadele veriyoruz. Bunun için devletimizin bütün birimleri tam bir koordinasyon içerisinde hareket ediyor. Bu mücadeleyi ta ki Türkiye Cumhuriyeti'ne yönelik hiç kimse yan gözle bakamaz hale gelene kadar sürdüreceğiz' şeklinde konuştu.
Terör örgütlerinin milletin bağımsızlığına el uzattığına değinen ve FETÖ terör örgütünün de bunlardan biri olduğunun vurgusunu yapan Bakan Işık, 'Allah'a hamd olsun bu ayın 9'unda Savunma Sanayi Fuarı'nı gerçekleştirdik. Orada sergilediğimiz silahlarımız, mühimmatımız, teçhizatımız dostlarımıza büyük bir güven verdi. Düşmanlarımızda da büyük bir korku oluşturdu. Türkiye'nin artık eski Türkiye olmadığını herkes gördü. Bu açıdan bu çalışmalarımızı kararlılıkla sürdüreceğiz. Şu anda artık Türkiye Cumhuriyeti'nin sınırlarının hiçbir karışı terör örgütlerinin, 'Ben burada rahatım. Kimse operasyon yapamaz' diye düşünebileceği bir yer değil. 15 Temmuz gibi bir hain darbe girişimini bu asil millet göğsünü kurşunlara siper ederek, tankların önünde durarak altına yatarak etkisiz hale getirdi. 15 Temmuz bir kez aha gösterdi ki Türkiye'de mücadele etmemiz gereken terör örgütleri sadece PKK, DEAŞ, YPG, veya PYD değil. Aynı zamanda FETÖ terör örgütü de milletin bağımsızlığına el uzatmaya çalışan örgütlerden biridir' şeklinde düşüncelerini ifade etti.
Fırat Kalkanı operasyonunda 3 bin 563 teröristin etkisiz hale getirildiğinin altını çizen Bakan Işık, 'Bir tarafta terör örgütüyle mücadele sürdürülürken sınırlarımızın dışındaki tehditleri bertaraf etmek için de askerlerimiz tüm gücüyle çalışmaya devam ediyor. Fırat Kalkanı operasyonu sırasında askerlerimiz tarafından 3 bin 563 tane DEAŞ'lı terörist etkisiz hale getirildi. Türkiye şu anda hem PKK hem DEAŞ hem de diğer terör örgütleriyle en fazla mücadele eden tek ülkedir. Bu mücadeleyi de kararlılıkla sürdüreceğiz' dedi.
Bakan Işık, TSK içerisinden 7 bin 800'ün üzerinde kişinin terör örgütüyle bağı olduğu gerekçesiyle temizlendiğini belirtirken, bir yandan Milli Savunma Üniversitesi'ne öğrenci alımıyla ilgili konuya da değinerek, 'Bizler 15 Temmuz'un ardından peygamber ocağımız Türk Silahlı Kuvvetleri'nin içerisine sızan hainleri tek tek tespit ediyoruz. TSK içerisinden 7 bin 800'ün üzerinde kişiyi bu örgütle bağı olduğu gerekçesiyle uzaklaştırdık. Bir taraftan bu hainleri temizlerken, bir taraftan da ordumuzu güçlendirmeyi ihmal etmiyoruz. Milli Savunma Üniversitemizin 2016-2017 eğitim ve öğretim yılı için 5 bin 200 öğrenciye ihtiyacı vardı. Duyuruyu yaptığımızdan beri 305 bin gencimiz başvuru yaptı. Bu millet kendi ordusuna sahip çıkmayı sürdürüyor. Bundan sonra da sürdürmeye devam edecek. Birliğimizi, beraberliğimizi korudukça, hiçbir gücün Türkiye'nin bileğini bükmesi mümkün değil' şeklinde konuştu.

Bakan Işık: "Hiçbir şehidimizin kanı yerde kalmayacak"