Spor Toto Süper Lig'in 23. haftasında Kara Kartal, Ülker Arena'da Fenerbahçe ile karşılaşacak.

Bir maç eksiğiyle ligde lider konumda bulunan ve 8 maçtır mağlup olmayan Şenol Güneş'in öğrencileri zorlu bir derbi maçında taktik savaşına girecek.

LİGİN EN DEĞERLİ İKİ TAKIMI
Kadıköy'de yarın kritik bir maç oynanacak olmasının yanı sıra Süper Lig'in iki en değerli takımının mücadelesi de olacak. Fenerbahçe sezon başında yaptığı flaş transferlerle 155 milyon 500 bin Euro değerinde ligin en pahalı takımı konumunda. Beşiktaş ise genç yeteneklerinin boy gösterdiği tecrübesiyle skorlarda Mario Gomez ile hayat bulan 119 milyon Euro ile ligin en değerli ikinci takımı olarak ön plana çıkıyor. Sarı-lacivertli ekipte en pahalı futbolcu 16 milyon Euro ile Nani olurken, Kara Kartal'ın en değerli oyuncusu ise 15 milyon Euro ile Gökhan Töre.
Beşiktaş'ın kadrosunda 29 kişi bulunurken, bu oyuncuların yaş ortalaması 26 olarak gözüküyor.
Fenerbahçe'nin kadrosunda ise 32 futbolcu yer alırken, bu oyuncuların yaş ortalaması ise (26) siyah-beyazlı ekiple aynı.

İLK YARI 3 PUAN GOMEZ'DEN
Süper Lig'in ilk devresinde Atatürk Olimpiyat Stadı'nda oynanan maçta Beşiktaş, Fenerbahçe'yi 3-2'lik skorla mağlup etmişti. Siyah-beyazlılar 20. dakikada Kjaer (k.k.) attığı golle öne geçmiş, ardından dakikalar 24'ü gösterdiğinde Gomez durumu 2-0'a getirmişti. 32'de ise siyah-beyazlı futbolcu Dusko Tosic (k.k.) attığı golle mücadelede ilk yarının skorunu belirlemişti.
İkinci yarıda ise sahneye çıkan Hollandalı Van Persie 65'te skora denge getirirken, 74'te Alman golcü Mario Gomez attığı şık golle karşılaşmanın skorunu belirlemişti. 3-2

8 MAÇTIR YENİLMİYOR
Beşiktaş, ligde en son 13. haftada evinde Akhisar Belediyespor'a 2-0'lık skorla mağlup oldu. Kara Kartal ligde oynadığı son 8 maçta da rakiplerine mağlup olmazken, bu 8 karşılaşmada 7 galibiyet ve 1 beraberlik aldı. Ligde oynadığı 21 maçta rakip filelere 49 gol gönderen Şenol Güneş'in öğrencileri ligin gol makinesi konumunda. 21 maçta kendi kalesinde 20 gol gören siyah-beyazlılar, yine ligde Fenerbahçe (19) ve Akhisar Belediyespor (20) ile birlikte en az gol yiyen takımlar arasında.

ASİST KRALI VE GOL KRALI DA BURADA
Ligin asist kralı konumunda bulunan Jose Sosa, özellikle son dönemlerde oynadığı futbolla göz dolduruyor. Süper Lig'de Beşiktaş formasıyla bu sezon 18 maça çıkan Arjantinli, 4 gol attı ve 7 asist yaptı. Bu karşılaşmalarda 1337 dakika süre alan Sosa 18 maçın 17'sinde ilk 11'de sahaya çıktı

Gol makinesi Mario Gomez ise siyah-beyazlı forma ile ligde 21 maça çıktı. Bu müsabakalarda 16 gol kaydeden Alman panzeri, 3 de asist yaptı. 21 maçın 19'unda ilk 11'de sahaya çıkan Gomez, 1648 dakika sahada kaldı.