Pop müziğin sevilen ismi Merve Özbey, Edirne'de bir mekanda sevenleriyle buluştu.

Sahneye 'Vurur Yüze İfadesi' adlı şarkısıyla çıkan Özbey, Edirnelilere unutulmaz bir gece yaşattı. Konserde sevenleriyle sık sık diyalog kuran Özbey, hayranlarıyla öz çekim de yaptı.

Gecenin sonunda gazetecilere açıklamalarda bulunan Özbey, 'Sahne benim insanlarla buluştuğum bir yer. Şarkılarımı paylaşıyorum. En hüzünlü, mutlu anlarımı paylaşıyorum ama hayatta öğrendiklerimden bir şeyler aktarmak istiyorum her zaman. Ben akademisyen olmak istiyordum ama hayatın sizi nereye getireceğini bilmiyorsunuz. İyi ki de bu yolu seçmişim. Akademisyen olsaydım belkide bu kadar mutlu olamazdım' dedi.

'ŞARKI SÖYLEMEK İÇİN DOĞAN KADINIM'
Sahneyle tanışma öyküsünü de anlatan Özbey, 'Sahneyle tanışmam Utku Ünsal'la oldu. Erdem Kınay'la tanışmam Demet Akalın sayesinde. Demet Akalın'ın albümünün lansmanı vardı. Benim o lansmanda bir solo performansım vardı. Demet Akalın her konserinde bana sağolsun solo performans imkanı sunuyordu. İşte orası işin dönüm noktası. Orada kendinizi gösterdiniz, gösterdiniz. Benim öyle bir beklentim ve niyetim olmadığı için. Ben her şeyden önce şarkı söylemek için doğan bir kadınım. Tesadüf Erdem oradaymış. Dediki 'Demolarımı okur musun?' Demoları okuduktan sonra 'Pojelerimde olur musun?' dedi. Kabul ettim ben de. Erdem o zamanlarda en önemli aranjörlerinden biriydi. Müzik kalitemiz uyuştu. 4'üncü yılımızı devirmek üzereyiz' ifadelerini kullandı.

Düzenli ve çok mutlu giden bir ilişkisi olduğunu vurgulayan Özbey, 'Eğer olur da ekstra bir durum olursa eğer hepinizin haberi olur' dedi.
2015 yılında 280 tane konser verdiğini belirten Özbey, 2016 yılında 295 konser vermeyi planladığını söyledi.