Samsun Haber: Ramazan'ın gelmesiyle iftarlık ve sahur alışverişi yapan Samsunlu vatandaşlar çarşı pazarı canlandırdı. Diğer aylara göre alışverişte daha özenli davranan vatandaşlar özellikle yiyecek konusuna daha çok ilgi gösteriyor. Durumdan memnun olan çarşı pazar esnafı ise Ramazan ayının bereketiyle geldiğini söylüyor.

"İşler on numara"

Ramazan'ın işlere iyi yansıdığını belirten tavukçu Hüseyin Kanca, "Allah'ımıza şükürler olsun işler on numara. Her şey güzel, her şey yolunda. Ramazan bereketiyle geldi. Çok şükür, vatandaşlar alıyor. Satışlar diğer günlerin iki katı" dedi.

"Ramazan bereketli geçiyor"

Fiyatlarda bir artış olmadığını belirten manav Süleyman Taşdemir, "Sebze meyve fiyatları normal. Domates bir ara yükselmişti ama şimdi o da düştü. Ramazan'ın gelmesiyle işlerimiz biraz daha canlandı. Karadeniz insanı Ramazan konusunda diğer bölgelere göre biraz daha hassas. İşlerimiz iyi çok şükür. Ramazan bereketli geçiyor" şeklinde konuştu.

"Ramazan'dan birkaç gün önce hareketlilik başladı"

Ramazan'ın gelmesiyle işlerin hareketlendiğini dile getiren kuruyemişçi Salih Cankurt, "Ramazan'dan bir kaç gün önce hareketlilik başladı. Şimdi iyi gidiyor fakat Ramazan ortalarına doğru normale dönmeye başlar. Ramazan Bayramı öncesinde de tekrar bir hareketlenme başlar" diye konuştu.