Yörükler Mahallesi sakinleri AK Parti Samsun İl Başkanlığı 66. İl Danışma Meclisi Toplantısı'nın yapılacağı Samsun Büyükşehir Belediyesi Sanat Merkezi'nin önüne gelerek belediye başkanlarına ve milletvekillerine seslerini duyurmaya çalıştı.

Toplantı öncesinde Samsun Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Turan Çakır ile konuşan mahalle sakinleri yıkılmak istenilen evlerinin yıkılmaması gerektiğini söylediler. Mahalle sakinleri isteklerini ve taleplerini AK Parti İl Başkanı Muharrem Göksel ve Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin'e de ilettiler.

Mahalle Muhtarı Veli Aydın ve diğer mahalle sakinleri yıkılan alanların tapulu arazileri olduklarını iddia ettiler.

"KAÇAK YAPILARI YIKMAYA DEVAM EDECEĞİZ"

Mahalle sakinlerinin iddiaları üzerine açıklama yapan Samsun Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Turan Çakır, 'Mahalle sakinleri mahkemelik olan yerlere kaçak binalar yapmışlar. Yörükler Belediyesi zamanında buranın tamamına kaçak inşaat zabıtları tutulmuş, yıkım kararları alınmış ve 3. derecede sit alanı olarak ilan edilmiştir. Ayrıca, burası orman alanıdır. Hiçbir şekilde burada yapılaşma hakları yok. Bizim şu anda geldiğimiz nokta Kuş Cenneti ve Su Basan Ormanları civarındaki bu alanları kamunun kullanıma açarak oradaki kaçak binaları yıkmak. Bizim birilerini filan mağdur etmemiz mümkün değil. Yapılaşma şartları oluşmayan bir alanda binalar yapmışlar. Hedefimiz o binaları oradaki doğal yapının içerisinden kaldırarak o alanın tamamını kamu kullanımı kazandırmaktır. Şu anda yıkılacak olan 150-200 tane ev kaldı" dedi.

Mahalle sakinleri, yetkililerle konuştuktan sonra toplantının yapılacağı yerden olaysız bir şekilde ayrıldılar.