AK Parti Samsun Milletvekili Ahmet Demircan, TBMM'nde yaptığı konuşmada milleti darbe Anayasasına mahkum etmeye haklarının olmadığını söyledi.

Demircan, Bütçe görüşmelerinde söz alarak değerlendirmelerde bulundu. Demircan, "Hizmet alanındaki dönüşümü burada anlatmaya zamanımız yetmez. Ancak sistem alanındaki dönüşüm ise, maalesef, Parlamentodaki bütün partilerin millete vadi olmasına rağmen yeterince hızlı yürümüyor; üzülerek söyleyelim, engelleniyor. Bu ayak sürüme, ipe un serme, maalesef, milletimizi, daha yapıldığı günden meri meşruiyetinden içeriğine tartışılan darbe anayasasıyla yönetilmek mecburiyetinde bırakıyor" diye konuştu.

BU SİSTEM DARBE ÜRÜNÜ
Demircan konuşmasını şöyle sürdürdü: "Milletimizi bu darbe anayasasına mahkûm etmeyelim. Buna hakkımız yok. Tarih önünde bu vebal hepimizin boynunda asılı kalır. Temsili demokrasinin iki uygulaması olan Başkanlık sistemi ve parlamenter sistemi tartışalım. Neden kaçılıyor ki? Başkanlık sistemi milletimizin tabına, kültürel kodlarına, ihtiyaçlarına en uygun sistemdir. En azından biz böyle olduğuna inanıyoruz. Siz de parlamenter sistemin uygun olduğuna inanıyor olabilirsiniz. Gelin, millete, ülkenin ve devletin sahibine anlatalım ama masayı terk etmek de ne oluyor? Şunu diyorsanız, mevcut sisteme, darbecilerin yaptığı anayasaya göre oluşmuş olan bu sisteme parlamenter sistem diyorsanız yanılırız. Darbe anayasasının oluşturduğu bu sisteme bir ad aransa önerilebilecek olan en yakın isim olsa olsa darbementer sistem olur. Bu sistem darbe ürünüdür."