CHP Samsun İl Başkanı Tufan Akcagöz, partisinin, Bafra, 19 Mayıs, Çarşamba ve Terme ilçe danışma kurullarına katıldı. Akcagöz'e İl Sekreteri Mehmet Kundak, İl yöneticileri Hatice Özer, Fuat Baysal, Tarık Özkan, Selçuk Alkan, Nimet Baş, Filiz Öztopal, Mustafa Güngör, Hikmet Avcı, Ünzile Şahin, Ahmet Orhan, Nalan Çilingir, Taner Padar, Alican Akdağ, Murat Çan da eşlik etti.

MEZARINIZI DAHİ SATARLAR
Akcagöz, ilçe danışma kurullarında yaptığı konuşmalarda iktidarı ve belediyeleri eleştirdi. Yörükler halkının sorunlarını bildiklerini ifade eden Akcagöz, "Büyükşehir Belediyesi, hukuka aykırı bir şekilde insanların evlerini yıkıyor. Bu olay yargıya taşınmış durumda. Buna, adaletin dur diyeceğine inanıyoruz. Bafra'da da, Büyükşehir yasası ile birlikte köylülerimizin, önceden köy tüzel kişiliğine ait, şimdi ise Büyükşehir'e geçen ortak taşınmazlarının satıldığını biliyoruz. Daha bir çok satışın olacağını da biliyoruz. Bu yasa geçerken, halkı uyarmıştık. Demiştik ki, oy vermeyin; bunlar sizin mezarlarınızı dahi satar. Maalesef dediğimiz çıktı. Büyükşehir, ihale komisyonunu kurdu ve satışlara başladı. Bu, hakkaniyete uygun bir durum değildir. Bugün bu Bafra'da yaşanıyor, yarın Çarşamba'da, Terme'de yaşanacak. Aynı senaryoyu, Sakarlı'da da sahneye koyuyorlar. İktidara yakın holdingler gelecek ve köylünün mera olarak kullandığı arazileri satın alacaklar. Bunu kabul etmek mümkün değil. Halkın da uyanık olması gerekiyor" diye konuştu.

ÇARE CHP
Akcagöz, fındık üreticisinin sorunlarına da dikkat çekti. Fındık üreticisinin, emeğinin karşılığını alamadığını belirten Akcagöz şunları söyledi: "Fındık üreticisi, canını dişine takarak topladığı, altın nazarıyla baktığı mahsulünün para etmediğini görünce kahroluyor. Fındık üreticisi bunu hak etmiyor. Ancak burada bir şeye dikkat çekmek istiyorum. Ağlamayan bebeğe meme vermezler. Fındık üreticisi de hak aramayı bilmeli, kendini sömürtmemeli. Ürettiğinin karşılığını alamamak, çiftçiye yapılan bir zulümdür. Üretici, bu zulümden memnun değilse, CHP'ye oy vermekten başka çaresi yoktur. Biz buradayız. CHP örgütü burada."