AK Parti Çevre, Şehir ve Kültürden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı, Samsun Milletvekili Çiğdem Karaaslan, AK Parti Genel Merkezi'nde, yardımcısı eski Diyarbakır Milletvekili Mine Lök Beyaz ile açıklamalarda bulundu.

3 BAŞLIK 3 ÇALIŞTAY
Çevre, Şehir ve Kültür Başkanı Karaaslan, AK Parti'nin, 'Çevre', 'Şehir' ve 'Kültür' politikaları ile ilgili muhalif STK ve odaların da aralarında olduğu her kesimden isimlerin katılacağı çalıştayların yapılacağını açıkladı. AK Parti'ye yönelik çevre ve şehircilik konularında olumsuz bir algı yaratılmaya çalışıldığını kaydeden Karaaslan, iktidarlarının çevre konularında çok hassas olduğunu belirterek, ''Çevreci' diye bir taraf yok, hepimiz çevreciyiz. Biz bunları ayrı taraflar olarak görmüyoruz' dedi. Çalıştaylarda hükümetin 4 yıllık süreçte atacağı adımların da ele alınacağını belirten Karaaslan, 'diyalog ile çözülemeyecek sorun yok' diye konuştu.

TARİHİ DOKUYU KORUYACAĞIZ
5 bin yıllık Sur içinde yapılacak çalışmalar hakkında da bigi veren Karaaslan, ''Diyarbakır artık ne karpuz ne de terör şehri olarak anılacak. Terörün ağır tahribatı silinecek. İhya çalışmasıyla Diyarbakır'ın derin anlamını ortaya çıkaracağız. Sur'un üstünü geçmeyecek az katlı evlerle dönüşüm olacak. PKK tıpkı Suriye'de DAEŞ'in yaptığı gibi, orada bir tarihe ve medeniyete zarar vermek istiyor. Ama bunlar beyhude çabalar. Biz tarihi dokuyu koruyacağız ve Diyarbakır'ın 'Açık Hava Müzesi' niteliği öne çıkacak. Silopi'de temizliğin ardından hasar tespit çalışmaları yapıldı. Az, orta ve çok hasarlı yerler var. Cizre'de de temizlik çalışmaları yapıldı, hasar tespiti gerçekleştirilecek. Sur'da operasyonların bitmesini bekliyoruz. Buralarda yeni konutlar yapılarak vatandaşlarımız yerleştirilecek.' dedi.

FIRSAT VERMEMELİYİZ
Cerattepe'de halkın madene yönelik endişelerini dinlediklerini anlatan Karaaslan, Başbakan Davutoğlu'nun Artvinlilerle görüşmesiyle tansiyonun düştüğü ifade etti. Karaaslan, ''Bazı provokatörler, çevrenin mıknatıs etkisini kullanıp, kendilerine çektikleri grupları, başka amaçlarla kullanmak istiyorlar. Hiçbirimiz buna fırsat vermemeliyiz. Orada, çevrecilerin hassasiyetini farklı noktalara çekebilecek insanlar bir an da o şehirde var oldular. Bundan da en çok, o şehrin insanları mağdur oldu. Biz çevre hassasiyeti olanlarla, diğerlerini aynı kefeye koymuyoruz. Muhatabımız, o hassasiyeti taşıyan insanlar. Diğerleri provokatör, hassasiyeti olan insanlarla da her zaman görüşeceğiz' dedi.