Tır sürücüleri konunun çözümü konusunda muhatap bulamadıklarını belirtirlerken çare olarak yedi emine gideceklerini söyledi. İstanbul'dan getirdiği yükünü boşaltamadığını ve bu nedenle mağduriyeti yaşadığını belirten nakliyecilerden Murat Demir, 'Normalde kanun gereği bizi 24 saat bekletebilirler. Ancak ne yazık ki burada Cuma gününden beri bekleyen arkadaşlarımız var. Depolarında yer olmadığını söylüyorlar. Sorduğumuzda 'Yükünüzü alacağız, boşaltacağız, halledeceğiz' diyorlar ancak almıyoruz da diyemiyorlar. Mağduriyetimizin giderilmesini istiyoruz. Öğrendiğimiz kadarıyla buradaki işçiler mesailerini alamadıkları için işi yavaşlatmışlar. Burada 50-60 tane arabayız bir iki kişi araba boşaltıyor. Biz daha önceleri de buraya mal getirip boşaltıyorduk böyle olmuyordu. Sonuç olarak malları yedi emine götürmeyi düşünüyoruz. Burada normalde 30 araba boşalırdı şu anda 3-4 araba alıyorlar bitiriyorlar. Öğlende aldığı arabayı geceleyin çıkartıyorlar' dedi.
İzmir'den getirdiği yükünü boşaltmak için 48 saattir beklediğini belirten Yalçın Yılmaz da '48 saattir bekliyoruz. Biz sadece buraya değil diğer illere de mal götürüyoruz. Bize ne zaman boşaltacağımızın saatini de vermiyorlar. Almıyoruz da demiyorlar. Yükleme yaptığımız firmalarla da görüştük onlarda burayla görüştüklerini söylüyorlar ancak bir çözüm bulanamadı' diye konuştu.
Kayseri'den getirdiği yükü Cuma gününden beri boşaltmak için beklediğini belirten nakliyecilerden Ayhan İshak da mağdur olduklarını konunun bir an önce çözülmesini istediklerini söyledi.

Sarp Kapısı değil, depo kapısı