İstanbul'da yaşayan Havzalılar Kamlık Köyü Sosyal Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği tarafından düzenlenen tirit gecesinde bir araya geldi.

Esenyurt Belediyesi Nikah Salonunda gerçekleştirilen gece saygı duruşu, İstiklal Marşı ve okunan Kuran-ı Kerim tilaveti ile başladı. Gecenin açılış konuşmanın yapan Kamlık Köyü Sosyal Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Mümin Köse geceye katılanlara ve emeği geçenlere teşekkür etti.

Havza Dernekler Federasyonu Başkanı Enver Şahin ise yapılan çalışmaların Havza için olduğunu belirterek, Havza için çalışmalarına devam edeceklerini söyledi. İSDEF Genel Başkanı Fikret Bıyık ise İSDEF'in yakın zamanda genel kurula gideceğini belirtti.

HAVZA'NIN PATENTLİ ÜRÜNÜ
Havza Belediye Başkanı Murat İkiz, tirit gecelerinin gelenekselleştiğini değinerek, "Tirit bahane, amaç Havzalıları bir araya getirmek. Esas olan birlik beraberlik kardeşlik. Önceleri dedelerimiz, babalarımız uzun kış aylarında bir araya gelirler tirit yaparak sorunlarını konuşurlar, sohbet ederlermiş. Şimdi ise biz yine Havza'nın tanıtımı için çalışacağız" dedi.

İstanbul'da çok sayıda Havzalı olduğuna işaret eden İkiz, Havza'nın patentli tiridi olduğunu belirterek, tirit buluşmalarını sürdüreceklerini ifade etti.

Konuşmaların ardından başta Havza Belediye Başkanı Murat İkiz ve olmak üzere İSDEF Genel Başkanı Fikret Bıyık olmak üzere geceye katılanlara plaket takdim edildi.

Gece ilahi konseri, semazen gösterisi ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi Mehter takımının gösterisi ile devam etti. Gecenin sonunda ise dernek yararına çekiliş yapıldı.