Şırnak'ın Uludere ilçesi Şenoba Beldesinden havalandıktan bir süre sonra düşen Cougar tipi askeri helikopterde şehit olan 13 askerden biri olan Jandarmanın ilk kadın komutanı olan Yarbay Songül Yakut'un acı haberi memleketi Malatya'ya ulaştı.
Küçük yaşta babasını kaybeden Şehit Yarbay Yakut'un Malatya'nın Akçadağ ilçesine bağlı Ören Mahallesinde yalnız yaşayan annesi Sebahat Yakut'a acı haber ilçe kaymakamı Serdar Demirhan tarafından iletildi. Gece yarısı kızının şehit haberini öğrenen anne Sebahat Yakut, gözyaşlarına boğuldu. Sağlık ekiplerinin de müdahalede bulunduğu acılı anne kızının şehit olduğunu bir türlü kabullenemedi.
Anne Sebahat Yakut güçlükle sakinleştirilirken jandarma tarafında da eve Türk Bayrağı asıldı. Şehit haberinin ardından mahalle sakinleri de Yakut'un evine akın etti.
5 kardeşten en küçüğü olan ve bekar olduğu öğrenilen Şehit Yarbay Songül Yakut'un geçen yıl annesine Ören Mahallesinde ev aldığı ve bugünde telefonla annesi ile görüştüğü öğrenildi. Bahçe işleri ile uğraşmayı seven Şehit Yarbayın izinlerinde Ören'e geldiği ve kayısı işinde zaman geçirdiğini de ifade edildi.
Öte yandan Şehit Yarbay Yakut'un, geçtiğimiz yıllarda binbaşı rütbesindeyken Balyoz Davası sürecinde görevinden uzaklaştırıldığı da öğrenildi. Akrabalarından edinilen bilgiye göre o dönem FETÖ'nün kumpası ile ordudan uzaklaştırılan Yakut'un hukuk mücadelesi başlattığı ve suçsuz olduğu kanıtlanınca da yeniden göreve döndüğü belirtildi.
Şehit Yarbay Yakut'un cenazesinin Şırnak'ta yapılacak olan törenin ardından memleketi Malatya'da toprağa verileceği öğrenildi.

Şehit Yarbay Songül Yakut’un hacı haberi annesine verildi