Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Golf Federasyonu Başkanı Ahmet Ağaoğlu, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Güven Özyurt ile birlikte Batı Park'ta yapımı süren golf sahasını gezdi.

420 dönümlük dolgu alanı üzerine yapılan sahayı gezen Başkan Yılmaz, Ağaoğlu'yla da görüştükten sonra, büyütme kararı aldıklarını söyledi.

Başkan Yılmaz, "Şu anda 9 delikli olarak yaptığımız sahayı, 18 delikli tam profesyonel hale getireceğiz. Bunun için gerekli dolgu çalışmalarına da ilerleyen günlerde başlayacağız. 420 dönüm arazi üzerindeki sahamız yeni planlamanın ardından yaklaşık 520 dönüm olacak" diye konuştu. Golf Federasyonu Başkanı Ahmet Ağaoğlu ise, "Burası Karadeniz'deki tek golf sahası. Ayrıca dünyada da dolgu alanına yapılan ilk saha. Ve yine Türkiye'de ilk kez bir belediye golf sahası yapıyor. Bu ilklerle dolu alanı başkanımız tam profesyonel hale getirecek. Kendisine teşekkür ediyorum" diye konuştu. Selçuk KAYA

SAHAYI GEZDİLER

Golf Federasyonu Başkanı Ahmet Ağaoğlu, Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz ile Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Güven Özyurt, golf sahasını gezdi. 9 delikli bölümü bu yaza açılacak olan sahanın 18 deliğe yükselmesi için çalışmaların başlayacağı ifade edildi.

MEŞALE SAMSUN'DA YANDI

Türkiye Golf Federasyonu, 2017 yılında düzenlenecek İşitme Engelliler Olimpiyatların'ndaki Golf Milli Takım kadrosunu oluşturacak sporcu seçimine Samsun'da başladı. Federasyon Başkanı Ahmet Ağaoğlu, "Golf ilk kez İşitme Engelliler Olimpiyatları'nda yer alacak. Bunun için heyecanlıyız. Federasyon olarak sporcu seçimine de Samsun'dan başlayıp, meşaleyi yaktık" dedi

ATLETİK VE FİZİKİ TEST

İşitme Engelliler Olimpiyatları, 2017 yılında Samsun'un ev sahipliğinde düzenlenecek. Olimpiyatlarda golf sporu da ilk kez yerini alacak. Golf Federasyonu da Samsun'a gelerek Milli Takım'da yer alacak sporcuları belirlemek için seçme yarışları yaptı. Mustafa Dağıstanlı Spor Salonu'ndaki atletik ve fiziki testlere 120 sporcu katıldı. Golf Federasyon Başkanı Ahmet Ağaoğlu, İşitme Engelliler Spor Federasyonu Başkanı Yakup Ümit Kihtir ile Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Güven Özyurt, seçmeleri yerinde takip etti. İşitme Engelliler Spor Federasyonu Başkanı Yakup Ümit Kihtir, "Samsun önemli bir organizasyona ev sahipliği yapacak. Ben 2017'ye kadar herşeyin tamamlanacağına inanıyorum" diye konuştu.

GOLF, OLİMPİYATLARDA

Golf Federasyonu Başkanı Ahmet Ağaoğlu, "Golf, İşitme Engelliler Olimpiyatları'nda ilk kez yerini alacak. Bunun için heyecanlıyız. Biz de Milli takımı oluşturmak için seçmelere Samsun'dan başlayarak meşaleyi yaktık. Buradaki atletik ve fiziki testlerin ardından belirleyeceğimiz sporculara ardından gol eğitimi vereceğiz" dedi. Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Güven Özyurt ise, "Tüm tesislerde yüzde 80 seviyesindeyiz. Mart ayında Lozan'da toplantıya katılıp çalışmalarımız hakkında bilgi vereceğiz. Bizlerin her zaman yanında olan Gençlik ve Spor Bakanımız Akif Çağatay Kılıç'a, Valimiz İbrahim Şahin'e ve Büyükşehir Belediye Başkanımız Yusuf Ziya Yılmaz'a teşekkür ediyorum" dedi.

TESTLER YAPILDI

Federasyon görevlileri, 120 sporcuya atletik ve fiziki testler uyguladı. Bu testlerin sonucunda ise seçilen sporculara golf eğitimleri verilecek.

Selçuk KAYA