Samsun Haber: Türkiye Golf Federasyonu'nun faaliyet takviminde yer alan ve bu yıl 19. kez gerçekleştirilecek TGF Federasyon Kupası, Samsun'da oynanacak.

3-4 Haziran tarihlerinde Samsun Büyükşehir Belediyesi Golf Kulübü'nde yapılacak turnuvaya 72 golfçü katılacak. İki gün toplamında 36 çukur oynanacak turnuvada erkek ve kadın golfçüler, 'A' ve 'B' kategorileri olmak üzere iki ayrı kategoride oynayacaklar.
İki raunt oynanacak şampiyonanın son raundunun ardından dereceye giren oyuncular için ödül töreni düzenlenecek. Kazanan TGF Federasyon Kupası'nın üzerine ismini yazdıracak.

Geçen sene Samsun Büyükşehir Belediyesi Golf Kulübü'nde yapılan turnuvanın kazananı 67 vuruşla Taurus Golf Kulübü'nden Fahir Telli olmuştu.

"Samsun'a önem veriyoruz"

Türkiye Golf Federasyonu Başkanı Ahmet Ağaoğlu, 2016 TGF Federasyon Kupası'nın Samsun Büyükşehir Golf Kulübü'nün açılış turnuvası olarak oynandığını hatırlatarak, 'Turnuvayı bu yıl da Samsun'da organize ediyoruz. Türkiye'de bir ilk olan 'halka açık golf sahası' modelini desteklemeye devam edeceğiz. Samsun Golf Kulübü'nün başarısı ülkemizde benzer sahaların yapılmasının da önünü açacaktır' dedi.