Samsun Haber: Samsun'un İlkadım İlçesi'nde meydana gelen olayda, 2 bin lira borcu bulunduğu için bunalıma girip intihar girişiminde bulunan vatandaşı, borcunu üstlenen hayırsever bir iş adamı kurtardı.

GURBETÇİ MÜDAHALE ETTİ

Kayseri'de oturan ve 2 bin liralık borcunu ödeyebilmek için dini kitaplar satmaya çalışan 45 yaşındaki Haydar Ç., Samsun'un İlkadım İlçesi Kale Mahallesi'nde 5 katlı bir binanın çatısına çıkarak intihar girişiminde bulundu. Bu sırada olay yerinden geçen gurbetçi iş adamı Hüseyin Şen duruma müdahale etti.

DELİKANLI SÖZÜ VERİYORUM

Haydar Ç'nin intihar girişimi sırasında ara ara bedenini tamamen binadan sarkıtması üzerine devreye giren hayırsever iş adamı Şen, "Sen yeter ki aşağıya in, delikanlı sözü veriyorum borcunu ödeyeceğim" dedi.

PARAYI ÇATIDA VERDİ

Bu sırada çatıya çıkan Şen, Haydar Ç'nin intihardan vazgeçmesi için 2 bin lirayı kendisine teslim etti. Şen'e teşekkür eden Haydar Ç., "Kira, fatura ve sağa sola borcum var. Ölmek en güzel çözüm. 2 bin lira için kendimi rezil etmek zorunda kaldım" dedi.

KENDİMİ ONUN YERİNE KOYDUM

Hayırsever işadamı Şen, "Hayatta insanın başına her şey gelebilir. Bir vatandaş olarak kendimi onun yerine koydum. Kendisini sarkıttığını görünce niyetinin ciddi olduğunu anladım ve 2 bin lira borcunu ödeyeceğime söz verdim. Çatıya çıkıp ona 2 bin lira verdim ve şükürler olsun, vazgeçti" dedi.

Tayfur KARA