Başakşehir Belediyesi'nin on bir ayın sultanı Ramazan ayında binlerce vatandaşı aynı sofrada bir araya getirdi. Necmettin Erbakan Caddesi'nde düzenlenen iftara AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Mehdi Eker, AK Parti İstanbul Milletvekili Halis Dalkılıç, Başakşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal ile yaklaşık on iki bin vatandaş katıldı. İftar, Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Ardından Ezanın okunmasıyla aynı sofralarda buluşan binlerce vatandaş hep birlikte dualar eşliğinde oruçlarını açtı. Binlerce insanla birlikte iftarını açan Mehdi Eker, konuşmasında Orta Doğu coğrafyasında yaşananlara dikkat çekti. Eker, Orta Doğu'da harita değişikliklerinin hala gündemde olduğuna belirterek birlik ve beraberlik çağrısında bulundu.
'Orta Doğu ile ilgili hesaplar, harita değişiklikleri maalesef hala gündemde'
Orta Doğu'nun birçok ülkesinden Ramazan ayında vatandaşların sofralarda bir araya gelemediklerini ifade eden AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Mehdi Eker, 'Orta Doğu'ya, İslam alemine baktığımızda maalesef her şehirde, mahallede Başakşehir'deki gibi binlerce insanın huzurla bir iftar sofrasına oturabildiği bir ortam maalesef yok. 1'inci Dünya Savaşı'ndan itibaren yapılan hesaplar hala tamamlanmış değil. İslam alemi ve Orta Doğu ile ilgili hesaplar, harita değişiklikleri maalesef hala gündemde. Orta Doğu'da ve Türkiye'de bu harita değişikliği için çıkarılan yangınlardan zarar görüyor, her gün şehitler veriyor. Orta Doğu'yu parçalamak isteyenler, orada harita değişikliği yapmak isteyenlerin önündeki en büyük engel Türkiye Cumhuriyeti'nin kendisidir. Türkiye Cumhuriyeti'nin gücünü temsil eden sembol şahsiyet Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'dır. Cumhurbaşkanımızın hedefe konmasının da sebebi budur. Müşterek olarak yapacağımız dua birlik beraberlik ve kardeşliğimiz ve İslam aleminin şer odaklarının planlarından korunmasıdır' dedi.

'Ramazan'ın rahmetinden bereketinden istifade ediyoruz'
Ramazan ayında vatandaşlar arasındaki paylaşma duygusunun her zamankinden daha fazla olması gerektiğini dile getiren Başakşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, 'İlk başladığımız zamandan itibaren görüyorsunuz her sene bu şekilde dopdolu geçiyor. İnşallah diyorum Ramazan'ın diğer günlerinde de komşular birbirleriyle böyle beraber iftar açmaya devam ederler. Bu gelenek Başakşehir'de iyi oturdu. Ramazan'ın rahmetinden bereketinden istifade ediyoruz dünyada barışın gelmesine vesile oluruz diyoruz' şeklinde konuştu.

'Evden buraya gelip toplanıp iftar ediyoruz '
İftar etkinlikleri sayesinde tanımadığı birçok kişiyle tanışma ve sohbet etme imkanı bulduğuna dikkat çeken Hasan Hüseyin Durgut, 'Evden buraya gelip toplanıp iftar ediyoruz. Duacıyız inşallah Allah memleketimize, milletimize zeval vermesin, güzel günler göstersin' diye konuştu.
Başakşehir Belediyesi tarafından Ramazan boyunca gerçekleştirilecek olan 7 ayrı sokak iftarında yaklaşık 150 bin vatandaşın da ağırlanması planlanıyor. İftar sofralarında her kesimden insanı buluşmasını sağlayan etkinliklerin yanı sıra düşük gelirli vatandaşların evlerine de sıcak yemek servisi yapıyor.

Mehdi Eker: “Orta Doğu ile ilgili harita değişiklikleri maalesef hala gündemde”