Eğitim Sen Samsun Şubesi, ''İş Güvencesine Neler Oluyor?'' isimli panel gerçekleştirdi. Elektrik Mühendisleri Odası'nda gerçekleşen panelde KHK ile ihraç edilen Marmara Üniversitesi Öğretim Görevlisi Yrd. Doç. Dr. Özgür Müftüoğlu ve Ordu Üniversitesi Öğretim Görevlisi Dr. Deniz Yıldırım, iş güvenliğiyle ilgili değerlendirmelerde bulundu.

MÜCADELEMİZ DEĞERLİ

15 Temmuz sonrasında ilan edilen olağanüstü halle (OHAL) birlikte KESK üyesi birçok kamu çalışanının ihraç edildiğini kaydeden Eğitim Sen Samsun Şube Başkanı İsmail Yavuz, ''Bu yalnızca bir ihraç değil, aslında kamu çalışanlarının belli bir dünya görüşüne sahip olan, toplumsal muhalefeti örgütleyen veya bunun bir parçası olan tüm bileşenlerin yavaş yavaş AKP rejimi tarafından tasfiyesini içeren bir süreçti. OHAL'le birlikte AKP kendi rejimi ciddi anlamda inşa etmiş bulunuyor. Kamu emekçilerinin OHAL'le ve iş gücüyle olan mücadelesi çok anlamlı ve değerli'' dedi.

İŞ GÜVENCESİNE FİİLEN SON

OHAL'le birlikte iş güvencesinin fiilen sona erdiğini kaydeden Yrd. Doç. Dr. Özgür Müftüoğlu, ''Şimdiye kadar KESK'ten 3 bin 500 ihraç gerçekleşti. Dikkat ederseniz FETÖ gerekçesiyse ihraç edilmeyenlerin neredeyse hepsi KESK'li. Dolayısıyla hedef doğrudan KESK. Aslında korkutmak ve sindirmek hedefleniyor. Böylece de hem kendisine karşı olan muhalefeti sindirmeye hem de örgütlüğü kırmaya çalışıyor. Bu süreç iş güvencesi üzerinden baktığımızda sadece kamu emekçilerinin değil toplumun yarınını bilemediği bir duruma dönüşüyor'' diye konuştu.

Zerrin SOMUNCU