Samsun Haber: Kaza, Samsun'un Canik ilçesi Derbent mevkisinde saat 06.15'te meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Samsun Büyükşehir Belediyesine ait Muhammet G. idaresindeki 21 numaralı tramvay ile Yücel B.'nin kullandığı 27 numaralı tramvay sabah seferlerine başlamak için Tekkeköy ilçesine doğru yola çıktı. 27 numaralı Panaroma modeli tramvayda arıza meydana geldi. Arıza nedeniyle yavaşlayan tramvaya arkadan gelen 21 numaralı tramvay duramayarak çarptı.

Kazada tramvaylarda büyük çapta maddi zarar oluşurken, çarpmanın etkisiyle öndeki tramvayın bir kısmı raydan çıktı. Kazada vatman Muhammet G. hafif şekilde yaralandı. Yaralının kaldırıldığı özel bir hastanede ayakta tedavi edildiği öğrenildi.

Kaza nedeniyle Samsun-Tekkeköy raylı sistem seferleri durdu. Kaza sırasında her iki tramvayın da servis dışı olduğu ve yolcu seferlerine başlamak için Tekkeköy ilçesine gittiği bildirildi.

Samulaş'tan açıklama

Konuyla ilgili açıklama yapan Samsun Büyükşehir Belediyesi Samulaş Genel Müdürü Kadir Gürkan, 'Bugün sabah saat 06.15 seferlerine başlamak üzere depodan çıkan 2 trenimizden önde gidende, Tekkeköy'de servis başlama noktasına giderken teknik bir arıza meydana geldi. Bu nedenle arkadan onu takip eden trenimizle bir temas yaşandı. Maddi hasarımız oluştu. Vatmanlarımız hakkında aldığımız bilgiye göre sağlık durumları iyi. Arkadaki temas yapan trenimizi depoya kaldırdık. Öndeki trenimizi de gerekli güvenlik tedbirlerini alarak Tekkeköy hat ucuna çekip depoya alacağız. Daha sonra da tamirat işlemlerini başlatacağız. Bu arada servislerimizi de kesmedik. Üniversite-Belediyeevleri arası tramvaylarımız seferlere devam ediyor. Belediyeevleri-Tekkeköy arasında da otobüsle işletme yaparak yolcularımızı mağdur etmiyoruz' dedi. Kazayla ilgili inceleme devam ediyor.