Ramazan ayı nedeniyle toplanan yardımların teslimi için Belediye Kültür Merkezi'nde düzenlenen tören düzenlendi. Devir teslim programında konuşma yapan Ankara-Vezirköprü Platformu Başkanı Murat Gülşen, 'Yetim gülerse, dünya güler' sloganıyla yardımları topladıklarını söyledi. Gülşen, '200 öğrencimize yönelik giyim kampanyamızı başlattık. Ankara'daki hayırsever vatandaşlarımızın ve kaymakamlığımızın da desteği ile bu yardımları ihtiyaç sahibi öğrencilerimize ulaştırmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Dünyada kötüler durmuyor, huzuru bozmak için elinden geleni yapıyor. Biz de iyilik adına çalışıyoruz. Bir çocuğun bayramlık sevinci nedir çok iyi biliyoruz. O yüzden bu bayramda çocuklarımızı sevindirmenin de mutluluğunu yaşıyoruz' dedi.

İnsani Yardım Vakfı (İHH) Samsun İl Temsilcisi Hüseyin Mutlu konuşmasında, dünyada 400 milyon yetim bulunduğunu, bu yetimlere ulaşmada en başarılı İHH olmasına rağmen sadece 160 ülkede 100 bin yetime ulaşabildiklerini söyledi. Mutlu, bayram yardımları, harçlık yardımları gibi yardımseverlerin yaptığı yardımlarla sadece 1 milyon kişiye ulaşabildiklerini ifade etti.

Vezirköprü Kaymakamı Yunus Emre Altıner ise yardımlarından dolayı Ankara - Vezirköprü Platformu oluşumuna ve İHH'ya teşekkür ederek, yetim ve öksüzlere, yardıma muhtaç kişilere mutlaka yardım eli uzatılması gerektiğine dikkat çekti.
Konuşmaların ardından her ihtiyaç sahibi için içerisinde tişört, pantolon, çorap ve ayakkabının bulunduğu paketler İHH Vezirköprü temsilciliğine teslim edildi.

Programa ayrıca Vezirköprü İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Arslan, İHH Vezirköprü İlçe Temsilcisi İsmail Çetin ve okul müdürleri katıldı.