Davaya konu olan olay, 5 Haziran 2016 günü, Bostanlı semti 6329/5 Sokak numara 9'da bulunan Özdemir Apartmanının girişinde meydana geldi. Emekli olduktan sona özel bir hastanede hemşireliğe devam eden 45 yaşındaki Zeliha Köse, evine girmek için apartmanın kapısını açtı. Apartmana girdikten hemen sonra kapı kapanmadan arkasından gelen eski sevgilisi emekli astsubay Serdar G. (49), Köse'yi apartman girişinde sıkıştırdı. Serdar G., beylik tabancasıyla eski sevgilisi Zeliha Köse'yi vurdu. Daha sonra olay yerinden ayrılan Serdar G., polise giderek teslim oldu. Silah sesleri üzerine dışarı çıkan apartman sakinleri, Zeliha Köse'yi kanlar içinde yerde hareketsiz yatarken görünce sağlık ekiplerini çağırdı. Olay yerine gelen sağlık ekipleri, Köse'nin hayatını kaybettiğini belirledi. Zanlı Serdar G., polise verdiği ilk ifadesinde, ''Zeliha Köse ile sevgiliydik, evlenecektik. Ben ona 65 bin lira verdim. Daha sonra benden ayrıldı, paramı vermedi. Gururuma yediremedim'' dediği öğrenildi. Cinayet zanlısı sorgulanmak üzere Cinayet Büro Amirliğine götürüldü. Hayatını kaybeden Zeliha Köse'nin bir çocuk annesi olduğu ve eşinden ayrılalı uzun yıllar olduğu, yaklaşık 6 ay önce Bornova'dan yaşadığı eve taşındığı öğrenildi. Tutuklanan Serdar G. ile azmettirici olduğu iddia edilen yakını Nurdan A. hakkında müebbet hapis cezası istemiyle dava açıldı.

Sanık 'pişmanım' dedi
Karşıyaka 1. Ağır Ceza Mahkemesinde, bugün 9. celsesi görülen karar duruşmasına tutuklu yargılanan Serdar G., tutuksuz sanık Nurdan A., Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı avukatı Müjgan Bilgen Özen, tarafların avukatları ile Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu Derneği Temsilcisi Sanem Deniz Kural ve dernek üyeleri katıldı. Önceki ifadesini tekrar ettiğini söyleyen sanık Serdar G., 'Ben Zeliha'ya 2009 yılında emekli olduktan sonra yaklaşık 47 bin 500 lira para verdim. Ama sadece 5 bin lirasını ispat edebiliyorum, geri kalanın elden verdiğim için belgesi yok. Sonradan arabamı da satıp 8 bin lira daha para verdim. Ben Zeliha ile konuşurken oğlum Batuhan araya girdi. Bunun üzerine kendisi oğlumu eliyle iterek 'Sen karışma diyerek' küfür etti. Bende müdahale edince kendisi bana saldırdı. Boğuşmaya başladık, yaşanan arbedede benim parmağımı ısırdı. Sonrasında sonucunu öngörmediğim bu olay meydana geldi. Bu olaydan dolayı son derece pişmanım'' dedi.

Savcı indirim istedi
Mütalaa veren duruşma savcısı Bünyamin Özen, sanık Serdar G.'nin müebbet hapis ile cezalandırılmasını ve haksız tahrik indiriminin uygulanmasını, azmettirici olduğu iddia edilen Nurdan A.'nın ise üzerine atılı suçu işlediğine dair delil bulunmadığından beratına karar verilmesini talep etti. Mahkeme heyeti, sanığın tutukluluk halinin devamına karar verip, duruşmayı karar için 26 Temmuz'a erteledi.

Kadın cinayetinde savcı haksız tahrik indirimi istedi