Yakakent Atıksu Arıtma Tesisi ile Kanalizasyon ve Yağmur Suyu İnşaatı Projesi'nin 24 milyon lira bedele mal olacağını söyleyen Kanalizasyon Dairesi Başkanı Muhlis Yeşilyurt, 'Yakakent ilçesindeki alt yapı çalışmalarına 1,5 yıl önce start verildi. Projede 27 kilometre kanalizasyon ve 1,5 kilometre de yağmur suyu hattı olmak üzere toplam 28,5 kilometrelik hat tamamlandı. Ayrıca projede, kanalizasyon ve yağmursuyu hattının yüzde 73'ü tamamlandı. Proje tamamlandığında toplam 40 kilometre kanalizasyon ve yağmur suyu hattı döşenecek' dedi.

Projenin, SASKİ Genel Müdürlüğü ve İller Bankasının katkıları ile ortaklaşa yapıldığına dikkat çeken Yeşilyurt, 'Proje 2017 yılı sonunda tamamlanacak. Projede 4 adet terfi merkezi yapılacak. Atıksu Arıtma Tesisi sahasına yapılacak terfi merkezi ile daha sonra şebeke de toplanan atıksular arıtıldıktan sonra derin deniz deşarjı ile tahliye edilecek. Atıksu Arıtma Tesisi inşaatının yüzde 75'i tamamlandı. Atıksu Arıtma Tesisi tamamlandıktan sonra yüklenici firma 1 yıl süre ile işletmesini üstlenecek' diye konuştu.

Yakakent'teki proje tamamlanıp devreye girdiğinde çevreye duyarlı ve en çağdaş kanalizasyon sisteminin hayata geçeceğini kaydeden Muhlis Yeşilyurt, şunları söyledi: 'Modern atık su arıtma sistemi devreye girecek ve Yakakent'te modern yaşantıya katkı sağlayacak.

Turizm açısından da geleceği parlak olan Yakakent'te halkımız sağlıklı bir şekilde deniz turizminden de kazanç sağlayacak.'
Öte yandan SASKİ Genel Müdürlüğü Kanalizasyon Dairesi Başkanlığı Etüt Proje ve Yapım Şube Müdürü ve Atıksu Arıtma Dairesi Başkan Vekili Nihat Mıhçı ile proje kontrolörü Çevre Mühendisi Ali Osman Yayla, Atıksu Arıtma Tesisinde incelemelerde bulunarak yüklenici firma yetkililerinden, inşaat çalışmaları hakkında bilgi aldı.