Samsun Haber: Samsun-Merkez OSB 4. Olağan Genel Kurul Toplantısı Vali İbrahim Şahin, müteşebbisler ve genel kurul delegelerinin katılımı ile gerçekleştirildi. Genel kurul toplantısında OSB Bölge Müdürü Hakan Tütüncüoğlu, yapılan çalışmalarla ve faaliyetlerle ilgili olarak bir sunum gerçekleştirdi ve bilgi verdi.

'Samsun yeterince bunun farkında değil'

Genel kurul divan başkanı ve divan üyelerinin seçilmesi ile başlayan toplantıda bir konuşma yapan Vali İbrahim Şahin, 'Ben hayatım boyunca iki işi çok önemsedim. Biri eğitim, bir diğeri ise istihdamdır. Türkiye'nin temel problemi sanırım eğitim, eğitimi aşarsak istihdamı da büyük ölçüde hallederiz. İstihdam bu ve bunun gibi toplantılarımızın birinci önceliği durumundadır. Büyük illeri hariç tutarsak Merkez Organize Sanayi Bölgesi gerçekten çok güzel ve çok verimli çalışmaktadır. Ben Samsun'da 6 tane Organize Sanayi Bölgesi'ne başkanlık ediyorum. Ama çıkmazlarımız var. Çok ciddi anlamda bizden arsa talebi var. Organize Sanayi Bölgesi'nin genişlemesi ile ilgili olarak yatırımcılar bizden arsa istiyor. Tabii ki, bu mümkün olamıyor. Organize Sanayi Bölgesi'ne yakışmayan bir çevre görüntüsü var. Bunu bizler, ben vali olarak yetkimi kullanarak çevresel görüntüyü mutlaka değiştirmemiz gerekiyor. Samsun 2017 yılı Temmuz ayında Türkiye Cumhuriyeti tarihindeki en büyük spor organizasyonuna ev sahipliği yapacak. Samsun yeterince bunun farkında değil' diye konuştu.

'Hava kirliliği konusunda zerre kadar taviz vermeyeceğiz'

Samsun Valisi Şahin sözlerine şöyle devam etti: "Benim en çok saygı duyduğum insanlar yanında işçi çalıştıranlardır. İstihdam o kadar zor bir şey ki, bu anlamda Organize Sanayi Bölgesi Samsun'da en çok insan çalıştıran yerlerden biri. Hava kirliliğine olabildiğince özen göstereceğiz. Bundan zerre kadar taviz vermeyeceğiz. Organize Sanayi Bölgesi çok daha verimli hale getirilmeli. Burayı bir modern alan haline dönüştürmemiz gerekiyor. Samsun genelinde çok önemli çalışmalar gerçekleştiriliyor. Gerçekten ülkenin geleceğini, yatırımın artırılması, milli gelirin yukarıya çekilmesi ve savunma sanayinde güçlü olmamızla ilgili işler abartmıyorum sizlerden geçiyor. Tabii ki, eğitim olmazsa olmazımız. Mutlak suretle eğitimi iyileştireceğiz. Daha kaliteli insan yetiştirmek durumundayız. Ama diğer taraftan sanayicilere el atmak gerekir. Bunun yolu yöntemi, biz devletin temsilcileriyiz. Cumhurbaşkanımızın, Başbakanımızın ve her bir bakanımızın ayrı ayrı temsilcisi karşınızda. Yeter ki, bizi harekete geçirin. Türkiye'nin birinci sorunu istihdam. Eğer biz ülke olarak istihdamı çözersek terör kendiliğinden bitmiş olur.'

'Güçlü olmanın yolu ve yöntemi başta iyi bir eğitimden geçer'

Samsun'un bugün bir şehidini daha bağrına bastığına dikkat çeken Şahin, '10 gün içerisinde bu dördüncü şehidimiz. Türkiye bir de bu gerçeklerle yüz yüze. Ben bütün şehitlerimize Allah'tan rahmet, yaralı gazilerimize de acil şifalar diliyorum. Türkiye jeostratejik olarak çok önemli bir coğrafyayı tutuyor. Burada birilerinin gözü var. Türkiye'nin güçlenmesi birilerini rahatsız ediyor. Türkiye'ye istediklerini yaptıramadıkları için birileri çıldırıyor. Onun için bizim sessiz sedasız çok daha güçlü bir noktaya çıkmamız gerekiyor. Güçlü olmanın yolu ve yöntemi başta iyi bir eğitimden geçer' şeklinde konuştu.
Toplantıya ayrıca, Samsun Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Salih Zeki Murzioğlu ve genel kurul delegeleri katıldı.