Karşıyaka ilçesinde, boşanma aşamasındaki eşi Müzeyyen Neşeli'yi öldüren emekli polis Erbil Neşeli hakim karşısına çıktı. Karşıyaka 1'inci Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmaya, tutuklu sanık Erbil Neşeli, öldürülen kadının kardeşleri Adem Duran ile Osman Duran, ailenin avukatı Ayşe Söyleyici, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı avukatı Müjgan Bilen Özen, sanık vekili Egemen Güney katıldı. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı avukatı Müjgan Bilen sanığın cinayeti tasarlayarak işlediği için indirim maddeleri uygulanmaksızın ağırlaştırılmış müebbet cezası verilmesini talep etti. Sanık, sanık avukatı, katılanlar, katılan avukatı önceki beyanlarını tekrarladıklarını söyledi.

Savcı ömür boyu hapis istemişti
Duruşma savcısı Bünyamin Özen geçtiğimiz duruşmada verdiği mütalaasını tekrarladığını belirterek, sanık Erbil Neşeli'nin eşini tabancayla 3 el ateş edip öldürdüğünü, gelen raporda da cezai ehliyetinin tam olduğunun yer aldığını, ömür boyu hapis cezasına çarptırılmasını, kızı Rabia Neşeli'ye karşı işlediği suçtan ise beraatına karar verilmesini talep etti.

İndirim yapıldı
Mahkeme heyeti kısa bir süre ara verdikten sonra kararını açıkladı. Mahkeme Başkanı Hüseyin Çelebi, sanık Erbil Neşenli'ye, önce eşi Müzeyyen Neşeli'yi öldürmekten ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası verildiğini açıkladı. Daha sonra sanığın yargılamadaki tutumu, suçu ağır tahrik altında işlediği gerekçesi ile sanık Erbil Neşeli'nin cezasının 20 yıla düşürüldüğünü bildirildi.

Olayın geçmişi
Olay, 7 Mart 2016 gecesi, Doç. Dr. Bahriye Üçok Bulvarı 18/A'daki dükkanda meydana geldi. Emekli polis memuru Erbil Neşeli (53) ile eşi Müzeyyen Neşeli (55) boşanma aşamasında olduğu için iddiaya göre sık sık tartışıyordu. Müzeyyen Neşeli, son zamanlarda evde kalmayıp eşi Erbil Neşeli ile birlikte bir yıl önce açtıkları ev yemekleri dükkanının arkasındaki odada kalıyordu. Erbil Neşeli, kapalı olan dükkana gelip eşi Müzeyyen Neşeli ile tartıştı. Tartışmanın büyümesi üzerine emekli polis Erbil Neşeli, 2 çocuğunun annesi Müzeyyen Neşeli'yi kurşun yağmuruna tutarak öldürdü. Talihsiz kadın kanlar içerisinde yere yığılırken, Erbil Neşeli, olay yerinden uzaklaştı. Silah sesleri üzerine çevredekiler durumu polise bildirdi. İhbar üzerine gelen polis ekipleri, dükkanın içerisine girdiklerinde Müzeyyen Neşeli'nin cesedi ile karşılaştı. Erbil Neşeli de polis merkezine giderek teslim oldu. Çıkarıldığı mahkemece tutuklanan Erbil Neşeli hakkında ağırlaştırılmış müebbet hapis istemiyle dava açılmıştı.

Kadın cinayetine iyi hal ve tahrik indirimi