CHP Samsun İl Başkanı Tufan Akcagöz, Türkiye İstatistik Kurumu'nun 2016 yılına ilişkin Samsun'da yaşanan intihar vakalarında son 5 yılda 2 katı artış olduğunu söyledi.

2016'DA 56 İNTİHAR VAKASI

2011 yılında 30, 2012'de 34, 2013'te 49, 2014'te 44, 2015'te 52 olan intihar sayısı 2016 yılı için 54 olarak gerçekleştiğini kaydeden Akcagöz, ''Samsun büyüyor ama mutsuz bir haleti ruhiyeyle büyüyor. Görmezden gelerek, sorun çözmek mümkün değil. Bu intihar vakaları teker teker incelenmeli, sosyolojik sebepleri, ekonomik sebepleri araştırılmalı. Devlet, sadece istatistik ortaya koyan, ortaya çıkan sonuçların sebebini araştırmadan, üstünkörü sonuçlarla yetinen bir aygıt değil. Bu kentin yöneticilerinin yapması gereken şey, mevcut intihar vakalarının temel sebebi konusunda bilimsel araştırma yapmak" dedi.

EKONOMİK SIKINTI İNTİHAR NEDENİ

Türkiye genelindeki vakalarda, intihar olaylarının sebebinin ekonomik olduğunu ortaya koyulduğunu ifade eden Akcagöz, ''Atanamayan gençler, kendini çaresiz hisseden, geleceğe dair ümitleri törpülenmiş herkes, işte bu sarmalın içindedir. Gençlerimiz mutsuz ve umutsuz. Bunun sorumlusu kim? Eğitimini almış binlerce genç, gelecekten beklenti içinde. Haklı olarak beklenti içindeler. Gençlerimizi çaresizlik içinde bırakan politikalar tamamıyla terk edilmeli'' diye konuştu.