Programda AK Parti Gümüşhane Milletvekili ve TBMM Çevre Komisyonu Başkanı Cihan Pektaş, yöre halkının yıllardır merakla beklediği proje olan Tersun dağına tünel projesiyle ilgili müjdeyi verdi. Geçtiğimiz hafta hem kendisinin hem de Şiranlı Milli Savunma Bakanı Fikri IşıK'ın Ulaştırma Bakanıyla görüştüğünü kaydeden Pektaş, 'Projemiz başladı. İnşallah projemiz bittikten sonra da ihalesini yaparak inşaatına başlayacağız' dedi.
Etkinlikte konuşan Vali Okay Memiş, Ramazan ayının hayırlı olması temennisinde bulunarak, 'Sayın Milletvekilerimize, Kaymakamlarımıza, Belediye Başkanlarımıza çok teşekkür ediyoruz. Şiran'a yapılan hizmetleri bizzat bugün geldik gördük. Tomara Şelalesini Türkiye'nin en güzel turizm destinasyonlarından birisi haline getireceğiz inşallah aktarılan ödenekler sayesinde. İnşallah bizlere bu yatırımlarda hiçbir zaman yalnız bırakmayan Milli Savunma Bakanımız gururumuz sayın Fikri Işık beye, Milletvekillerimize, bütün emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz' dedi.
AK Parti Gümüşhane Milletvekili ve TBMM Çevre Komisyonu Başkanı Cihan Pektaş ise Ramazan ayının manevi duyguların en yoğun olduğu bir dönem olduğuna vurgu yaparak, 'Paylaşmanın, kardeşlik bağlarının en güçlü olduğu dönemdir. Rabbim bütün günlerimizi Ramazan günlerinde ki gibi yaşamamızı bizlere nasip etsin. Şiranımızda, Gümüşhanemizde, Türkiyemizde Ramazan ayını huzurlu bir şekilde geçiriyoruz. Milletimiz büyük bir dayanışma içerisinde. Ülkemizin güneydoğusunda terör örgütlerine karşı yürütülen mücadelemiz var. Güvenlik güçlerimiz şuanda adeta kuş uçmaz, kervan geçmez dağlarda nöbet tutuyor. Rabbim onları ve ülkemizi daima korusun' diye konuştu.
Şiran Kaymakamı Murat Özdemir de konuşmasında Ramazan ayının hayırlı olması temennisinde bulunarak, 'Ramazan insani ve ahlaki erdemlerin daha güçlü bir şekilde hayata yansıdığı, sosyal yardımlaşma ve dayanışmanın arttığı, birlik, beraberlik ruhunun canlandığı müstesna bir zaman dilimidir. İnşallah en iyi şekilde değerlendirir ve bayrama ulaşırız' dedi.
Şiran Belediye Başkanı Yavuz Altıparmak ise iftar davetine katılan herkese teşekkür ederek başladığı konuşmasında 'Milletçe zor ve üzüntülü günlerden geçiyor. Tarih boyunca milletimiz şer güçlerin hedefi olmuştur. Şiran Belediyesi olarak 8 yıllık süreçte projelerimizin birini bitirip diğerini başlatıyoruz. Her projemizde ilk günkü heyecanı hissediyoruz. Şiran'ın bütün altyapısını bitirdik. İnşallah doğalgazımız bu yıl yatırım programına alındı. Konut problemimiz Belediyemizin yaptığı konutlarla giderildi. Sanayi sitesi ihale aşamasında. Kentsel dönüşüm projemiz Resmi Gazetede yayımlandı' dedi ve ilçedeki diğer yatırımlardan bahsetti.
Programda daha sonra ilahi ve semazen grubu sahne aldı.
İftar programın ardından protokol üyeleri şehre hakim bir tepede Belediye Başkanlığı tarafından yaptırılan Evliya Çelebi Seyrangahında çay içip sohbet etti.
Şiran kent meydanında düzenlenen iftar programına Vali Okay Memiş, Milletvekili ve TBMM Çevre Komisyonu Başkanı Cihan Pektaş, eski Milletvekili Kemalettin Aydın, Cumhuriyet Başsavcısı Bozan Çevik, Ağır Ceza Reisi Muhammet Hilmi Avan, Gümüşhane Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek, Şiran Kaymakamı Murat Özdemir, Kürtün Kaymakamı Mehmet Durgut, Torul Kaymakamı Mustafa Karali, Şiran Belediye Başkanı Yavuz Altıparmak, Köse Belediye Başkanı Şerif Aygün, İl Jandarma Alay Komutanı Albay Cezayir Danışan, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ekrem Akdoğan, AK Parti İl Başkanı Av.Celalettin Köse, kurum müdürleri, köy ve mahalle muhtarları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Şiran halk iftarında Tersun tüneli müjdesi