Meteoroloji 10. Bölge Müdürlüğü, Samsun'un iç kesimlerinde yerel olarak kuvvetli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış beklendiğinden sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, yağış anında kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması konusunda uyardı. Samsun Büyükşehir Belediye Meclis Başkanvekili Turan Çakır, Meteoroloji 10. Bölge Müdürlüğü'nden anlık bilgiler aldıklarını söyleyerek, olası bir sel durumuna karşı hazırlıklı olduklarını söyledi. , Samsun'un iç kesimlerinde yerel olarak kuvvetli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış beklendiğinden sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, yağış anında kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması konusunda uyardı. Samsun Büyükşehir Belediye Meclis Başkanvekili Turan Çakır, Meteoroloji 10. Bölge Müdürlüğü'nden anlık bilgiler aldıklarını söyleyerek, olası bir sel durumuna karşı hazırlıklı olduklarını söyledi.

ACI TECRÜBEMİZ VAR

2012 yılında Samsun'da yaşanan ve 13 kişinin yaşamını yitirdiği sel felaketinden sonra acı bir tecrübe edindiklerini kaydeden Çakır, ''Maalesef yaşamamız gereken acıları yaşadık. 2012 yılından çok canlar yitirdik. O günden itibaren merkezi hükümet yani Devlet Su İşleri, Büyükşehir Belediyesi, SASKİ ve Karayolları ile sel kapanları yaptık, taşkın ıslahları yaptık. karayolları alt geçitlerdeki menfezleri genişletti. Bu anlamda şehir merkezi, Atakum ve Canik'te ciddi anlamda tedbirler aldık. Bu tedbirlerden sonra o dönemde yağan şiddetli yağmurlar kadar yağmur yağdığında çok büyük bir problem olacağını zannetmiyorum'' diye konuştu.

VATANDAŞ DA TEDBİR ALSIN

Şiddetli yağışa ve sel ihtimaline karşı hazırlıklı olduklarını söyleyen Çakır, ''Meteoroloji de bize bu hafta sonunda beklenen yağmurlarla ilgili anlık uyarıları yapıyorlar. Biz kendi tedbirlerimizi aldık ama vatandaşın da kendi tedbirlerini alması lazım. Binaların yağmur sularını kanalizasyona veriyorlar. Sonra da bacalardan yukarıya taşıyor. Yağmur sularının sokağa verilmesi gerekiyor. Bunun dışında bodrum katlar da zaten konut olarak kullanılmıyor ama buraları depolama alanı olarak kullanan vatandaşlarımızın da kendi önlemlerini almaları gerekiyor'' ifadelerini kullandı.

Zerrin SOMUNCU