Türkiye, 2018 Dünya Kupası Elemeler Avrupa Elemeleri I Grubu 6. maçında yarın deplasmanda TSİ 21.45'te Kosava mücadele edecek. Ay-yıldızlılar, geride kalan 5 müsabakada 2 kez sahadan galip ayrılırken, 1 kez mağlup oldu. İki maçta da eşitliği bozamadı. Milliler, bu maçta 7 gol kaydederken, 5 gole de kalesini kapayamadı.

GALİBİYETTEN BAŞKA ÇARE YOK

Rusya'da düzenlenecek turnuvaya grubu ilk sırada tamamlayacak ekip, direkt katılırken, ikinci olan Play-off oynayacak. Şu an grupta 8 puanla ve averajla 4. sırada bulunan A Milli Futbol Takımı, 13 puanla ilk sırada bulanan Hırvatistan'ın 5 puan gerisinde bulunuyor. Gruptaki iddiasını sürdürebilmesi için millilerin kritik Kosova maçından galip gelmesi gerekiyor.

KOSOVA'YA KARŞI 2'DE 2

İki ülke bugüne kadar 1 resmi, 1 de hazırlık maçında karşı karşıya geldi. I Grubu'nda daha önce Türkiye'de Kosova ile mücadele eden ay-yıldızlılar, sahadan Burak Yılmaz ve Volkan Şen'in golleri ile 2-0 galip ayrılmıştı. 2014 yılında oynanan hazırlık maçından da Türkiye, rakibini 6-1 mağlup etti.

Bu maç öncesinde Milli Takım'da Arda Turan olayı gündemi bir anda değiştirmişti. Uçakta gazeteci Bilal Meşe ile yaşadığı kavga olayından sonra Turan, ay-yıldızlı formayı bıraktığını açıkladı. Bu olayın A Milli Futbol Takımı'nı nasıl etkileyeceği ise merak konusu.

Kosova ile Türkiye arasında oynanacak mücadeleyi Çek Cumhuriyeti Futbol Federasyonu'ndan Miroslav Zelinka yönetecek. Zelinka'nın yardımcılıklarını Ondrej Pelikan ile Jan Patak yapacak.