Samsun Haber: Samsun'un Havza İlçesi'nde şiddetli yağış nedeniyle su baskınları yaşandı. İcadiye, Karşıyaka, Değirmenüstü ve İmaret Mahalleleri'nde su ve çamur birikintileri oluşurken, bazı evleri, ahırları ve samanlıkları su bastı. Yağmur sonrası Havza Belediyesi Temizlik İşleri ve Zabıta Müdürlükleri ekiplerince sokaklar yıkanarak temizlendi.

HAYVANLAR TELEF OLDU

Kırsal mahallelerde de etkili olan yağış nedeniyle ekili alanlarda hasar oluştu. Özellikle Ilıca ve Aslançayır Mahallelerinde etkili olan yağmur nedeniyle 3 kuzu ve 8 tavuk telef oldu.

EKİPLER ÇALIŞIYOR

Merkez ve kırsal mahallelerde yapılan temizlik çalışmalarını yerinde inceleyen Havza Belediye Başkanı Murat İkiz, görevlilerden bilgi aldı. Başkan İkiz, ani ve etkili sağanak yağışlar nedeniyle ilçe merkezi ve kırsal mahallelerde bazı ev, samanlık ve ahırları su bastığını belirterek, 'Bazı yollarımızda hasar var. Yağış nedeniyle yollarımızda su ve çamur birikintileri oluştu. Ekiplerimiz aralıksız olarak hem merkez hem de kırsal mahallelerimizde çalışmalarına devam ediyor. Tesellimiz can kaybının olmaması. Belediye olarak halkımıza hizmet ve yardım etmek için tüm birimlerimiz ile hazırız. Allahım bizleri daha büyük afetlerden korusun' dedi.