Samsun Haber: Samsun'un Alaçam İlçesi Çeşme Mahallesi'ndeki evinin önünde sevenlerinden helallik alınarak Alaçam Merkez Şadibey Camiine getirilen Mehmet Anakök'ün cenazesi öğle namazına müteakip kılınan cenaze namazı sonrası Esnaf Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi, Esnaf ve Sanatkarlar Odası önünde bir program düzenlendi. Törende konuşan Alaçam Esnaf Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Mehmet Aydoğdu, 'Alaçam Esnaf Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi ve Esnaf Sanatkarlar Odası Başkanlığını kurucu başkanı olarak 40 yıla yaklaşık bir süre görev yapan abimiz Mehmet Anakök'ü bugün sevenleri ile birlikte hakkın rahmetine yolluyoruz. Bu zorlu yolda yaklaşık olarak otuz yıla aşkın bir süre ise birlikte görev yaptık. Ölüm ve doğum bir gerçektir. Önemli olan bu iki araya adam gibi adam olmayı sığdırabilmek. Rahmetli Mehmet abim, adam gibi adam olarak bu dünyadaki hayatını sonlandırıp hakkın rahmetine kavuştu. Mekanı cennet olsun' diye konuştu.

Daha sonra Din Görevlileri Dernek Başkanı Cemalettin Tıngır dualar ederek burada bulunan vatandaşlardan helallik aldı. Alınan helalliğin ardından Alaçam Şehir Mezarlığında toprağa verildi.

Cenazeye Şoförler Federasyonu Başkanı Fevzi Apaydın, Samsun Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Hacı Eyüp Güler, Türkiye Kasaplar Federasyonu Başkanı Fazlı Yalçındağ, Bafra, İlkadam, Sinop Gerze, Yakakent, Kavak, 19 Mayıs, oda başkanları ve çok sayıda sevenleri katıldı.