Oda hizmet binasında gerçekleştirilen seminerde açıklamalarda bulunan SMMMO Başkanı Seyit Faruk Özselek, zor bir mesleği icra ettiklerini ve sürekli değişen mevzuatı takip etmek zorunda olduklarını belirtti. Özselek, 'Hemşehrilerimin ve meslektaşlarımın Ramazan ayını tekrar tebrik ediyorum. Mübarek Ramazan ayının ülkemize milletimize hayırlar getirmesini diliyorum. Ramazan ayında seminer yapmak, bürolarda çalışmak bazen zorlayıcı olabiliyor. Ama öyle bir mesleği icra ediyoruz ki bir taraftan rutin işlerimizi yaparken diğer taraftan devamlı değişen mevzuatı takip ediyoruz. Bu doğrultuda yeni çıkan 7020 sayılı bazı alacakların yeniden yapılandırılmasına ilişkin kanunla ilgili SGK kapsamını bugün detaylı şekilde dinleme fırsatı bulacağız. Yapılandırmayla ilgili son müracaat tarihi 30 Haziran 2017 olduğu için seminerimizi bir an önce düzenleyip güncel bilgiye ulaşmanızı hedefledik. Seminerler bizim mesleğimizin olmazsa olmazı. Bu sebeple katılımlarınızdan dolayı hepinize teşekkür ediyorum' dedi.
SGK İl Müdürü Murat Mustafa Yavuz ise, SGK İl Müdürlüğünün 7020 sayılı yapılandırma kanunuyla ilgili yaptığı çalışmaları anlatarak yapılandırmaya son başvurunun 30 Haziran 2017 tarihi olduğunu söyledi.
Daha sonra katılımcılara, Sigorta Primleri Genel Müdür Yardımcısı Özge Songül tarafından 7020 sayılı bazı alacakların yeniden yapılandırılmasına ilişkin kanunda SGK kapsamı hakkında detaylı bilgilendirme yapıldı.

Konya SMMMO’dan bilgilendirme semineri